Chat with us, powered by LiveChat

Category Archives: Vigselringar

Förnya era löften

förnyelse av löften

Det blir allt vanligare att par som varit gifta vill förnya sina löften. Detta är ett fint sätt att visa att kärleken till varandra fortsatt är stark.

Kanske gifte Ni er som unga och vill påminna varandra om den kärlek Ni delar med varandra.

Kanske hade Ni ett enklare bröllop när det väl begav sig och nu känner att det är dags för en ordentlig fest för att fira Er kärlek?

Det kan också vara ett sätt att fira er bröllopsdag när Ni varit gifta i 20 år eller liknande.

Det finns inga regler eller särskilda ritualer när det kommer till förnyelse av äktenskapslöften. Det är fritt fram att skapa sin egen ceremoni!

Det går att kontakta kyrkan för att ha sin ceremoni där eller kanske på en annan plats som betyder mycket för Er.bröllop

Egna löften

Att skriva era egna löften gör ceremonin mer personlig och ni får chansen att berätta vad Ni uppskattar och älskar hos Er partner.

Har Ni barn, små som stora, involvera dem i planerandet av ceremonin så de känner sig delaktiga. Kanske vill någon av barnen lösa en dikt eller sjunga en sång?

Planering av Er dag

Det finns vissa saker som bör planeras inför förnyelsen av era äktenskapslöften.

  • När ska det ske (er bröllopsdag kanske?)
  • Var ska det ske?
  • Hur ska ceremonin gå till?
  • Sätt en budget för ceremonin och eventuell fest

Ni kan själva välja hur stora festligheterna ska vara. Kanske vill ni bara att era närmaste ska närvara eller så vill Ni ha en stor fest med alla era nära och kära? Diskutera igenom detta och sätt sedan en budget utifrån detta.

Förnya löften – nya ringar?

En del par väljer att ha kvar sina befintliga ringar, vissa skaffar helt nya ringar och andra lägger till ytterligare en ring. Ringen blir ytterligare ett bevis på dom löften Ni gett varandra. En påminnelse varje dag!

Tillsammans med oss så kan Ni designa era unika löftesringar. Om Ni önskar så kan era gamla ringar smältas mer och omarbetas till nya ringar.

Många gånger så har smaken förändrats genom åren och detta kan vara ett bra tillfälle för att förnya även era förlovningsringar och vigselringar!

förnya löften ring

Kombinationer av förlovningsringar och vigselringar

Att få till snygga kombinationer av förlovningsringar och vigselringar är något som är viktigt för att Ni ska känna er nöjda med era ringar.

Men hur kommer ringarna se ut tillsammans?

Ibland kan det vara svårt att föreställa sig detta. Hos oss är detta dock inget problem eftersom vi alltid ritar upp i CAD. På så vis får vi fotorealistiska bilder på ringarna och utesluter risken för missförstånd.

Under bokade besök eller onlinemöten så talar ni direkt med mig som både är guldsmed med mästarbrev och smyckesdesigner.

Genom att tala med mig direkt istället för någon som enbart är butiksbiträde eller smyckesdesigner så är det även lättare att kommunicera och få de ringar Ni önskar.Kombinationer förlovningsringar vigselringar

Designa egen kombination av förlovningsring och vigselring

Redan när vi ritar upp Er förlovningsring brukar vi tala om hur tanken är för en kommande vigselring. Ni behöver inte bestämma Er för exakt hur denna ska se ut på en gång. Det är dock bra att ha kommit fram till om man önskar en bred samt en smal ring eller två lika breda. Detta är nämligen två huvudkoncept vi oftast jobbar utifrån.

Genom att sedan titta på vad Ni tycker är en bra totalbredd så kan ytan delas upp utifrån era önskemål.Kombinationer av förlovningsringar och vigselringar

Detta är en kombination av förlovningsring och vigselring med en trestensring och en svängd alliansring. Alliansringen har gjorts svängd för att ligga snyggt intill trestensringen.

Kombinationer av förlovningsringar och vigselringar med hantverk i fokus

För oss är det viktigt att skapa ringar som inte enbart är vackra utan som även tål att användas och som fungerar i vardagen.

Det kan vara svårt för den som inte är yrkesman att förstå vad som gör att priset kan skilja på två ringar som vid första anblicken ser likvärdiga ut.

Tyvärr är skillnaderna större än man kan tro och man får oftast vad man betalar för.

Kombination förlovningsring och vigselring

När det gäller de ädelmetaller vi använder så väljer vi alltid det bästa. Här är vitguld ett bra exempel på hur kvalitén påverkar slutprodukten. Idag ser vi allt fler av de billigare legeringarna som har en gulaktig ton. Detta ser kunden dock inte när smycket är nytt utan först när det använts en tid och den ytbehandling (rhodiering) som lagts på nöts bort.

Vi använder oss endast av vitguld med bästa möjliga färg och av återvunnet guld!

Vi väljer även alltid diamanter och ädelstenar av hög kvalité och mycket god slipning.

Något som också är viktigt är hur stenarna är infattade (fästa). I våra ringar och smycken görs infattningen av stenarna av juvelfattaren Magnus Svärd. Han är den enda juvelfattaren i Sverige med Mästarbrev.

Alliansring

Designa din ring i Stockholm

I vår ateljé, där vi utför tillverkning, omarbetningar och reparationer av smycken, tar vi emot bokade besök alla dagar i veckan mellan 9-21.

Detta ger Er möjlighet att komma efter jobbet och sitta ner i lugn och ro. Då vi endast tar emot bokade besök gör att vi kan ge Er bästa möjliga service.

Designa din ring på distans

Har Ni inte möjlighet att besöka oss så kan vi även erbjuda onlinemöten under vilka vi ritar upp kombinationer av förlovningsringar och vigselringar utifrån era önskemål och budget.

Köpa vigselringar på nätet

köpa vigselringar på nätet

En vigselring eller bröllopsring är en ring som bärs som en symbol för att man är gift.

Det finns många olika kulturella traditioner som rör exempelvis vilken hand ringen skall bäras på, om både mannen och kvinnan får en vigselring eller enbart kvinnan etc.

I Sverige och många andra länder så bärs vigselringen på vänster ringfinger. Detta är en gammal tradition då man förr trodde att det fanns en ven i detta finger som gick raka vägen till hjärtat.

Även om denna myt är knäckt så hänger traditionen kvar!

köpa vigselringar på nätetFrån rommarriket till idag

Att bära vigselring är en tradition som troligtvis har sina rötter i rommarriket. Därifrån sped sig sedan traditionen över Europa men även till resten av världen.

Under medeltiden kom troligen traditionen med att överlämna en ring till bruden vid trolovningen, en tradition som sakta ersatte det man tidigare hade gjort nämligen att binda samman de trolovade med ett smäckert snöre (knyta äktenskapsband).

Många av de tidiga vigselringarna var väldigt konstnärliga och det var först i början av 1800-talet som de släta guldringarna kom. Det var också nu som mannen och kvinnan i Sverige började växla ringa redan vid förlovningen för att sedan komplettera med en ring till kvinnan vid bröllopet. Det här är en tradition som lever kvar än idag.

Att ha en vigselring med diamanter blev populärt först kring 1930-talet då alliansringen såg dagens ljus.

I Sverige lever traditionen med förlovningsringar fortfarande kvar men idag vill de flesta kvinnor ha diamanter på sin förlovningsring. Vi har influerats av USA där det är förlovningsringen som ska vara den som är mest påkostad.

När det gäller modeller på vigselringar så är variationen idag väldigt stor, allt från enklare alliansringar till större diamantringar.

Det beror helt enkelt om man väljer att gå på den Svenska traditionen eller den Amerikanska.

Idag med det informationssamhälle vi lever i så påverkas vi även väldigt mycket av film och olika media. Kanske blir det i framtiden så att den svenska traditionen med en enklare förlovningsring suddas ut helt till förmån för den amerikanska traditionen med mer påkostade förlovningsringar och enklare vigselringar.

Vigselringar för män

Den vanligaste modellen av vigselring för män är en slät ring som är tillverkad i vitguld, rödguld, roséguld eller platina.

Då männens händer ofta är något större i storleken så brukar även deras ringar vara något bredare. Det viktiga är att ringen är i proportion till just din hand och att du känner dig bekväm i den.

På senare år har vi även börjat se att männen vill ha personligt utformade vigselringar. Detta har gjort att efterfrågan på förlovningsringar och vigselringar för män med diamanter i eller med gravyr har ökat.

Jag tycker det är roligt att även männen tillåter sina förlovningsringar och vigselringar att ta plats!

Vigselringar för kvinnor

I de fall där det redan finns en förlovningsring så hör vi oss för om vilken typ av ring kvinnan har tänkt bära som vigselring. Sedan ritar vi upp den befintliga ringen i CAD och olika förslag.

Det är viktigt att två ringar som ska bäras tillsammans är anpassade så att det både fungerar rent praktiskt men även så att de harmonierar rent visuellt.

Det är populärt med olika typer av diamantringar, allt från stilrena enstensringar och alliansringar till mer udda kreationer. Viktigast är att välja en ring som passar din smak och livsstil.

vigselringar på nätet

Viktigt att tänka på vid köp av vigselring

Vigselringen är den symbolen som när bröllopsfesten är över ska sitta på ditt finger för att visa att Ni är gifta.

  • Ringen ska inte bara vara vacker utan den ska även tåla att användas dagligen så tänk kvalité.
  • Vänd dig till en guldsmed som du får förtroende för, denne kan guida dig i valet av vigselring.
  • Fundera kring din budget – vad får ringen kosta?

Fokus bör alltid vara kvalité vid valet av en ring.

Det finns mängder av billiga ringar i silver eller billiga ringar i titan med kristaller eller zirconer och dom kan vara väldigt vackra för blotta ögat. Jag som guldsmed med mästarbrev skulle dock aldrig sälja eller rekommendera denna typ av ring som varken förlovningsring eller vigselring.

Efter en tids användning så kommer dom snabbt bli fula för att stenarna inte tål att användas dagligen. Silver är dessutom mycket mjukt så stenarna kommer med all säkerhet lossna efter en kortare tids användning och ringen kommer oxidera. Ringar i titan går i de flest fall inte att ändra i storlek då metallen är så hård vilket blir ett problem om Ni i framtiden förändras.

Med detta sagt, fokusera inte på att finna en vigselring billigt. Det kan bli mycket dyrare i längden än att satsa på kvalité från början.

Vad kostar en vigselring?

Ibland hör man talas om att en vigselring ska kosta tre månadslöner.

Vad Ni har i budget är upp till Er och inget jag lägger någon värdering i. Jag brukar höra mig för om budgeten för att kunna ta fram förslag som matchar den.

Jag kan rita upp mängder med vackra förslag men om de inte träffar rätt i prisklass så är det bortkastad tid för alla inblandade.

Utifrån kundens budget och önskemål om design så tar jag sedan fram förslag på ädelstenar. När jag sedan ritar upp i CAD så ser Ni ringen sakta växa fram och kan vara med och påverka in i minsta detalj.

Bröllopsringar

Hos oss kan Ni finna den perfekta bröllopsringen just för Er. Alla våra bröllopsringar stycktillverkas utifrån era önskemål samt budget.

Tillverkning av bröllopsringar

Våra bröllopsringar tillverkas i vår egen guldsmedsverkstad. På så vis blir det få mellanhänder vilket eliminerar risken för att något ska gå fel vid tillverkning.

Bröllopsringar

Vi sätter alltid kvalité först! Allt från ädelstenarna, ädelmetallerna och designen till juvelfattaren är noga utvalt för bästa möjliga resultat.

Designa unika bröllopsringar

Vid bokade designmöten så går vi noga igenom hur ni önskar att era bröllopsringar ska se ut.

Efter att ha gått igenom era önskemål samt tittat på våra atrappringar så ritar vi upp ett antal olika förslag i CAD (computer aided design) vilket ger fotorealistiska bilder av era ringar som ni sedan kan ha som underlag för ert beslut.

På detta vis är vi säkra på att vi förstått varandra och att er unika bröllopsring blir så som ni tänkt er.

BröllopsringBröllopsring

Vilket material?

Bröllopsringar

Vi tillverkar förlovningsringar och vigselringar i rödguld, vitguld, roséguld, platina och palladium.

Önskar ni en bröllopsring med en kombination av två ädelmetaller så är det inga problem.

Under ert designmöte kan vi visa de olika metallerna och berätta mer om deras olika egenskaper.

Varmt välkomna att boka ett besök!

Guldsmed och smyckesdesigner

Jenny Fors Gentele

jenny@fors.org

073 – 526 16 31

Köpa vigselring

Dags att köpa vigselring?

I Sverige bärs vigselringen av tradition på vänster hand. Förr trodde man att ringfingret på vänster hand hade en ven som var direkt kopplad till hjärtat.

Köpa vigselring
Andra kulturer har andra traditioner för på vilken hand vigselringen ska bäras på och i vissa länder byter man även hand för sina ringar vid vigsel.

Syftet med både förlovningsringar och vigselringar är att visa samhörigheten mellan dig och din partner. För Er själva och omvärlden.

Att köpa vigselring

När en kund kommer till oss för att köpa förlovningsringar så brukar vi redan då tala om hur en eventuell vigselring kan komma att se ut.

Förlovningsring och vigselring
Du behöver inte ha bestämt hur den ska se ut men det är viktigt att ditt val av förlovningsring inte målar in dig i ett hörn när det väl blir dags för bröllop.

Det finns två olika huvudspår när det gäller kombinationen av förlovningsring och vigselring.

Antingen väljer man två ringar av samma bredd eller en bredare och en smalare ring.

Önskar man det senare alternativet så ska skillnaden i bredd vara tydlig för att ringarna ska komma till sin fulla rätt.

En bra tumregel är att den bredare ringen ska vara minst dubbelt så bred som den smala.

Designa din egen vigselring

Hos Jewellery by Jenny får du själv vara med och designa din egen vigselring. Våra vigselringar tillverkas alltid med kvalité i fokus!

Under ett bokat designmöte så ritar vi upp förslag utifrån era önskemål samt budget.

Har du en förlovningsring så anpassar vi designen utifrån dessa för att komma fram till den bästa möjliga kombinationen.

Läs mer om våra designmöten

Genom att du talar direkt med mig som guldsmed så kan jag ge råd om vad som är hållbart samt fördelar och nackdelar med olika typer av vigselringar.

En vigselring ska inte bara vara vacker den ska också tåla att användas!

Vigselringar av återvunnet guld

Vi arbetar endast med återvunnet guld och ädelmetaller vilket är det bästa valet ur miljösynpunkt.

Vigselringar återvunnet guld