Category Archives: Vigselringar

Förnya era löften

förnyelse av löften

Det blir allt vanligare att par som varit gifta vill förnya sina löften. Detta är ett fint sätt att visa att kärleken till varandra fortsatt är stark.

Kanske gifte Ni er som unga och vill påminna varandra om den kärlek Ni delar med varandra.

Kanske hade Ni ett enklare bröllop när det väl begav sig och nu känner att det är dags för en ordentlig fest för att fira Er kärlek?

Det kan också vara ett sätt att fira er bröllopsdag när Ni varit gifta i 20 år eller liknande.

Det finns inga regler eller särskilda ritualer när det kommer till förnyelse av äktenskapslöften. Det är fritt fram att skapa sin egen ceremoni!

Det går att kontakta kyrkan för att ha sin ceremoni där eller kanske på en annan plats som betyder mycket för Er.bröllop

Egna löften

Att skriva era egna löften gör ceremonin mer personlig och ni får chansen att berätta vad Ni uppskattar och älskar hos Er partner.

Har Ni barn, små som stora, involvera dem i planerandet av ceremonin så de känner sig delaktiga. Kanske vill någon av barnen lösa en dikt eller sjunga en sång?

Planering av Er dag

Det finns vissa saker som bör planeras inför förnyelsen av era äktenskapslöften.

 • När ska det ske (er bröllopsdag kanske?)
 • Var ska det ske?
 • Hur ska ceremonin gå till?
 • Sätt en budget för ceremonin och eventuell fest

Ni kan själva välja hur stora festligheterna ska vara. Kanske vill ni bara att era närmaste ska närvara eller så vill Ni ha en stor fest med alla era nära och kära? Diskutera igenom detta och sätt sedan en budget utifrån detta.

Förnya löften – nya ringar?

En del par väljer att ha kvar sina befintliga ringar, vissa skaffar helt nya ringar och andra lägger till ytterligare en ring. Ringen blir ytterligare ett bevis på dom löften Ni gett varandra. En påminnelse varje dag!

Tillsammans med oss så kan Ni designa era unika löftesringar. Om Ni önskar så kan era gamla ringar smältas mer och omarbetas till nya ringar.

Många gånger så har smaken förändrats genom åren och detta kan vara ett bra tillfälle för att förnya även era förlovningsringar och vigselringar!

förnya löften ring

Kombinationer av förlovningsringar och vigselringar

Att få till snygga kombinationer av förlovningsringar och vigselringar är något som är viktigt för att Ni ska känna er nöjda med era ringar.

Men hur kommer ringarna se ut tillsammans?

Ibland kan det vara svårt att föreställa sig detta. Hos oss är detta dock inget problem eftersom vi alltid ritar upp i CAD. På så vis får vi fotorealistiska bilder på ringarna och utesluter risken för missförstånd.

Under bokade besök eller onlinemöten så talar ni direkt med mig som både är guldsmed med mästarbrev och smyckesdesigner.

Genom att tala med mig direkt istället för någon som enbart är butiksbiträde eller smyckesdesigner så är det även lättare att kommunicera och få de ringar Ni önskar.Kombinationer förlovningsringar vigselringar

Designa egen kombination av förlovningsring och vigselring

Redan när vi ritar upp Er förlovningsring brukar vi tala om hur tanken är för en kommande vigselring. Ni behöver inte bestämma Er för exakt hur denna ska se ut på en gång. Det är dock bra att ha kommit fram till om man önskar en bred samt en smal ring eller två lika breda. Detta är nämligen två huvudkoncept vi oftast jobbar utifrån.

Genom att sedan titta på vad Ni tycker är en bra totalbredd så kan ytan delas upp utifrån era önskemål.Kombinationer av förlovningsringar och vigselringar

Detta är en kombination av förlovningsring och vigselring med en trestensring och en svängd alliansring. Alliansringen har gjorts svängd för att ligga snyggt intill trestensringen.

Kombinationer av förlovningsringar och vigselringar med hantverk i fokus

För oss är det viktigt att skapa ringar som inte enbart är vackra utan som även tål att användas och som fungerar i vardagen.

Det kan vara svårt för den som inte är yrkesman att förstå vad som gör att priset kan skilja på två ringar som vid första anblicken ser likvärdiga ut.

Tyvärr är skillnaderna större än man kan tro och man får oftast vad man betalar för.

Kombination förlovningsring och vigselring

När det gäller de ädelmetaller vi använder så väljer vi alltid det bästa. Här är vitguld ett bra exempel på hur kvalitén påverkar slutprodukten. Idag ser vi allt fler av de billigare legeringarna som har en gulaktig ton. Detta ser kunden dock inte när smycket är nytt utan först när det använts en tid och den ytbehandling (rhodiering) som lagts på nöts bort.

Vi använder oss endast av vitguld med bästa möjliga färg och av återvunnet guld!

Vi väljer även alltid diamanter och ädelstenar av hög kvalité och mycket god slipning.

Något som också är viktigt är hur stenarna är infattade (fästa). I våra ringar och smycken görs infattningen av stenarna av juvelfattaren Magnus Svärd. Han är den enda juvelfattaren i Sverige med Mästarbrev.

Alliansring

Designa din ring i Stockholm

I vår ateljé, där vi utför tillverkning, omarbetningar och reparationer av smycken, tar vi emot bokade besök alla dagar i veckan mellan 9-21.

Detta ger Er möjlighet att komma efter jobbet och sitta ner i lugn och ro. Då vi endast tar emot bokade besök gör att vi kan ge Er bästa möjliga service.

Designa din ring på distans

Har Ni inte möjlighet att besöka oss så kan vi även erbjuda onlinemöten under vilka vi ritar upp kombinationer av förlovningsringar och vigselringar utifrån era önskemål och budget.

Köpa vigselringar på nätet – Vigselringar online

köpa vigselringar på nätet

En vigselring eller bröllopsring är en ring som bärs som en symbol för att man är gift. Det finns många olika kulturella traditioner som rör exempelvis vilken hand ringen skall bäras på, om både mannen och kvinnan får en vigselring eller enbart kvinnan etc. I Sverige och många andra länder så bärs vigselringen på vänster ringfinger. Detta är en gammal tradition då man förr trodde att det fanns en ven i detta finger som gick raka vägen till hjärtat. Även om denna myt är knäckt så hänger traditionen kvar! köpa vigselringar på nätet

Från rommarriket till idag

Att bära vigselring är en tradition som troligtvis har sina rötter i rommarriket. Därifrån sped sig sedan traditionen över Europa men även till resten av världen. Under medeltiden kom troligen traditionen med att överlämna en ring till bruden vid trolovningen, en tradition som sakta ersatte det man tidigare hade gjort nämligen att binda samman de trolovade med ett smäckert snöre (knyta äktenskapsband). Många av de tidiga vigselringarna var väldigt konstnärliga och det var först i början av 1800-talet som de släta guldringarna kom. Det var också nu som mannen och kvinnan i Sverige började växla ringa redan vid förlovningen för att sedan komplettera med en ring till kvinnan vid bröllopet. Det här är en tradition som lever kvar än idag. Att ha en vigselring med diamanter blev populärt först kring 1930-talet då alliansringen såg dagens ljus. I Sverige lever traditionen med förlovningsringar fortfarande kvar men idag vill de flesta kvinnor ha diamanter på sin förlovningsring. Vi har influerats av USA där det är förlovningsringen som ska vara den som är mest påkostad. När det gäller modeller på vigselringar så är variationen idag väldigt stor, allt från enklare alliansringar till större diamantringar. Det beror helt enkelt om man väljer att gå på den Svenska traditionen eller den Amerikanska. Idag med det informationssamhälle vi lever i så påverkas vi även väldigt mycket av film och olika media. Kanske blir det i framtiden så att den svenska traditionen med en enklare förlovningsring suddas ut helt till förmån för den amerikanska traditionen med mer påkostade förlovningsringar och enklare vigselringar.

Vigselringar för män

Den vanligaste modellen av vigselring för män är en slät ring som är tillverkad i vitguld, rödguld, roséguld eller platina. Då männens händer ofta är något större i storleken så brukar även deras ringar vara något bredare. Det viktiga är att ringen är i proportion till just din hand och att du känner dig bekväm i den. På senare år har vi även börjat se att männen vill ha personligt utformade vigselringar. Detta har gjort att efterfrågan på förlovningsringar och vigselringar för män med diamanter i eller med gravyr har ökat. Jag tycker det är roligt att även männen tillåter sina förlovningsringar och vigselringar att ta plats!

Vigselringar för kvinnor

I de fall där det redan finns en förlovningsring så hör vi oss för om vilken typ av ring kvinnan har tänkt bära som vigselring. Sedan ritar vi upp den befintliga ringen i CAD och olika förslag. Det är viktigt att två ringar som ska bäras tillsammans är anpassade så att det både fungerar rent praktiskt men även så att de harmonierar rent visuellt. Det är populärt med olika typer av diamantringar, allt från stilrena enstensringar och alliansringar till mer udda kreationer. Viktigast är att välja en ring som passar din smak och livsstil. vigselringar på nätet

Viktigt att tänka på vid köp av vigselring

Vigselringen är den symbolen som när bröllopsfesten är över ska sitta på ditt finger för att visa att Ni är gifta.

 • Ringen ska inte bara vara vacker utan den ska även tåla att användas dagligen så tänk kvalité.
 • Vänd dig till en guldsmed som du får förtroende för, denne kan guida dig i valet av vigselring.
 • Fundera kring din budget – vad får ringen kosta?

Fokus bör alltid vara kvalité vid valet av en ring. Det finns mängder av billiga ringar i silver eller billiga ringar i titan med kristaller eller zirconer och dom kan vara väldigt vackra för blotta ögat. Jag som guldsmed med mästarbrev skulle dock aldrig sälja eller rekommendera denna typ av ring som varken förlovningsring eller vigselring. Efter en tids användning så kommer dom snabbt bli fula för att stenarna inte tål att användas dagligen. Silver är dessutom mycket mjukt så stenarna kommer med all säkerhet lossna efter en kortare tids användning och ringen kommer oxidera. Ringar i titan går i de flest fall inte att ändra i storlek då metallen är så hård vilket blir ett problem om Ni i framtiden förändras. Med detta sagt, fokusera inte på att finna en vigselring billigt. Det kan bli mycket dyrare i längden än att satsa på kvalité från början.

Vad kostar en vigselring?

Ibland hör man talas om att en vigselring ska kosta tre månadslöner. Vad Ni har i budget är upp till Er och inget jag lägger någon värdering i. Jag brukar höra mig för om budgeten för att kunna ta fram förslag som matchar den. Jag kan rita upp mängder med vackra förslag men om de inte träffar rätt i prisklass så är det bortkastad tid för alla inblandade. Utifrån kundens budget och önskemål om design så tar jag sedan fram förslag på ädelstenar. När jag sedan ritar upp i CAD så ser Ni ringen sakta växa fram och kan vara med och påverka in i minsta detalj.

Bröllopsring

Hos oss kan Ni finna er perfekta bröllopsring . Alla våra bröllopsringar stycktillverkas utifrån era önskemål samt budget.

Tillverkning av bröllopsringar

Våra bröllopsringar tillverkas i vår egen guldsmedsverkstad. På så vis blir det få mellanhänder vilket eliminerar risken för att något ska gå fel vid tillverkning.

Bröllopsringar

Vi sätter alltid kvalité först! Allt från ädelstenarna, ädelmetallerna och designen till juvelfattaren är noga utvalt för bästa möjliga resultat.

Designa unika bröllopsringar

Vid bokade designmöten så går vi noga igenom hur ni önskar att era bröllopsringar ska se ut.

Efter att ha gått igenom era önskemål samt tittat på våra atrappringar så ritar vi upp ett antal olika förslag i CAD (computer aided design) vilket ger fotorealistiska bilder av era ringar som ni sedan kan ha som underlag för ert beslut.

På detta vis är vi säkra på att vi förstått varandra och att er unika bröllopsring blir så som ni tänkt er.

BröllopsringBröllopsring

Bröllopsringar – Vilket material?

Bröllopsringar

Vi tillverkar förlovningsringar och vigselringar i rödguld, vitguld, roséguld, platina och palladium.

Önskar ni en bröllopsring med en kombination av två ädelmetaller så är det inga problem.

Under ert designmöte kan vi visa de olika metallerna och berätta mer om deras olika egenskaper.

Varmt välkomna att boka ett besök!

Guldsmed och smyckesdesigner

Jenny Fors Gentele

jenny@fors.org

073 – 526 16 31

Köpa vigselring

Dags att köpa vigselring?

I Sverige bärs vigselringen av tradition på vänster hand. Förr trodde man att ringfingret på vänster hand hade en ven som var direkt kopplad till hjärtat.

Köpa vigselring
Andra kulturer har andra traditioner för på vilken hand vigselringen ska bäras på och i vissa länder byter man även hand för sina ringar vid vigsel.

Syftet med både förlovningsringar och vigselringar är att visa samhörigheten mellan dig och din partner. För Er själva och omvärlden.

Att köpa vigselring

När en kund kommer till oss för att köpa förlovningsringar så brukar vi redan då tala om hur en eventuell vigselring kan komma att se ut.

Förlovningsring och vigselring
Du behöver inte ha bestämt hur den ska se ut men det är viktigt att ditt val av förlovningsring inte målar in dig i ett hörn när det väl blir dags för bröllop.

Det finns två olika huvudspår när det gäller kombinationen av förlovningsring och vigselring.

Antingen väljer man två ringar av samma bredd eller en bredare och en smalare ring.

Önskar man det senare alternativet så ska skillnaden i bredd vara tydlig för att ringarna ska komma till sin fulla rätt.

En bra tumregel är att den bredare ringen ska vara minst dubbelt så bred som den smala.

Designa din egen vigselring

Hos oss får du själv vara med och designa din egen vigselring. Våra vigselringar tillverkas alltid med kvalité i fokus!

Under ett bokat designmöte så ritar vi upp förslag utifrån era önskemål samt budget.

Har du en förlovningsring så anpassar vi designen utifrån dessa för att komma fram till den bästa möjliga kombinationen.

Läs mer om våra designmöten

Genom att du talar direkt med mig som guldsmed så kan jag ge råd om vad som är hållbart samt fördelar och nackdelar med olika typer av vigselringar.

En vigselring ska inte bara vara vacker den ska också tåla att användas!

Vigselringar av återvunnet guld

Vi arbetar endast med återvunnet guld och ädelmetaller vilket är det bästa valet ur miljösynpunkt.

Vigselringar återvunnet guld

Viktigt att tänka på vid köp av vigselring

Vigselringen är den symbolen som när bröllopsfesten är över ska sitta på ditt finger för att visa att Ni är gifta.

 • Ringen ska inte bara vara vacker utan den ska även tåla att användas dagligen så tänk kvalité.
 • Vänd dig till en guldsmed som du får förtroende för, denne kan guida dig i valet av vigselring.
 • Fundera kring din budget – vad får ringen kosta?

Fokus bör alltid vara kvalité vid valet av en ring. Det finns mängder av billiga ringar i silver eller billiga ringar i titan med kristaller eller zirconer och dom kan vara väldigt vackra för blotta ögat. Jag som guldsmed med mästarbrev skulle dock aldrig sälja eller rekommendera denna typ av ring som varken förlovningsring eller vigselring. Efter en tids användning så kommer dom snabbt bli fula för att stenarna inte tål att användas dagligen. Silver är dessutom mycket mjukt så stenarna kommer med all säkerhet lossna efter en kortare tids användning och ringen kommer oxidera. Ringar i titan går i de flest fall inte att ändra i storlek då metallen är så hård vilket blir ett problem om Ni i framtiden förändras. Med detta sagt, fokusera inte på att finna en vigselring billigt. Det kan bli mycket dyrare i längden än att satsa på kvalité från början.

Vad kostar en vigselring?

Ibland hör man talas om att en vigselring ska kosta tre månadslöner. Vad Ni har i budget är upp till Er och inget jag lägger någon värdering i. Jag brukar höra mig för om budgeten för att kunna ta fram förslag som matchar den. Jag kan rita upp mängder med vackra förslag men om de inte träffar rätt i prisklass så är det bortkastad tid för alla inblandade. Utifrån kundens budget och önskemål om design så tar jag sedan fram förslag på ädelstenar. När jag sedan ritar upp i CAD så ser Ni ringen sakta växa fram och kan vara med och påverka in i minsta detalj.

Leveranstiden för egen designade ringar

Normalt så är leveranstiden för en egen designad ring med diamanter eller ädelstenar 4-6 veckor.

Vill du vara med och designa din egen släta ring så är leveranstiden ca 1 arbetsvecka.

För alla våra ringar så ingår följande

 • En storleksändring under första året
 • Gravering

Solitärring i vitguld

Solitärring i vitguld

Kanske är det så att just du precis har blivit friad till och söker en solitärring i vitguld. Kanske är det du som läser som ska fria?

Hur fallet än är så har du kommit rätt om du söker en solitärring av kvalité tillverkad av en guldsmed i Sverige.

Vill du ha möjligheten att påverka hur just din solitärring ska se ut? Inga problem, det är vår specialitet!

Solitärring – en klassiker som vinner i längden

Solitärringen eller enstensring som det också kallas är en riktig klassiker som ligger många varmt om hjärtat.

Hemligheten ligger i solitärringens enkla design som tillåter stenen att framhävas. Vem kan stå emot en vackert gnistrande diamant egentligen?

Våra solitärringar tillverkas i egen guldsmedsverkstad och vår utgångspunkt är alltid kvalité. Vi vill skapa smycken som ska kunna bäras med glädje i många år framöver!

Är du den som friar så tar vi gärna fram förslag på en matchande slätring som förlovningsring.

Designa din egen solitärring i vitguld

Hos oss kan du påverka precis hur din solitärring ska se ut. Vi hjälper dig genom alla val så som material, typ av sten, form på sten och storlek på sten.

Vår utgångspunkt är alltid dina önskemål samt den budget som du uppger till oss. För att förverkliga era önskemål så har vi CAD till hjälp. Där ritar vi upp förslag vilket ger fotorealistiska bilder på din solitärring innan tillverkning.

Som guldsmeder så kan vi ge råd om vad som fungerar och vad som är viktigt att tänka på i valet av ring.

En ring som ska bäras dagligen ska inte enbart vara vacker, den ska även tåla att användas.

– Guldsmedsmästare Jenny Fors Gentele

Kvalité framför kvantitet

Vi vill skapa en ring som kommer bli ett glädjeämne och inte ett framtida problem för dig.

Därför satsar vi genomgående på att hålla hög kvalité på allt från hantverk, material, ädelstenar och infattning av stenar.

Vi har gjort ett aktivt val att sätta kvalité framför kvantitet och därav är vi inte de som säljer de billigaste solitärringarna.

Vi vet att ett pris som upplevs lågt alltid kommer på bekostnad av någonting annat. Det kan vara kvalitén, miljön, materialet, arbetsförhållanden eller en kombination av dessa som får betala priset.

Så söker du en solitärring i vitguld vars utseende du själv kan vara med och påverka där kvalitén alltid ligger i fokus. Kontakta då oss så hjälper vi dig gärna.

Guldsmedsmästare Jenny Fors Gentele

073 – 526 16 31

jenny@fors.org

Haloring i vitguld

haloring vitguld

En vacker haloring i vitguld kanske är det som du drömmer om att bära som förlovningsring eller vigselring.

Det går att tillverka en haloring på en mängd olika sätt. Viktigt är att tänka på om ringen ska bäras ensam eller tillsammans med en annan ring.

Anledningen till detta är för att konstruktionen på ringen påverkar huruvida det går att bära ringen tillsammans med en annan eller ej utan att få en stor glipa.

Vad är en haloring

En haloring är en ring med en mittsten som omgärdas av mindre ädelstenar, i de flesta fall diamanter.

Denna typ av ring fungerar både som förlovningsring, vigselring men även att bära som högerhandsring.

Denna typ av ring har blivit allt populäre på senare år vilket kan bero på att vi sett haloringar på både kändisar och kungligheter.

Att bygga ringar kring en mittsten är dock inte något nytt påfund, klassiska ringar som rosettringar och carmoséringar bygger på samma princip.

Halo är ett ord som är lånat från engelskan och betyder gloria.

Våra haloringar

Här kan Ni finna flera av våra haloringar att inspireras av. Tillsammans med Er designar vi Er unika ring utifrån era önskemål.

Denna modell av ring har blivit allt mer populär men ringformen har funnits enda sedan 1920 talet när Art deco var en populär stil. Idag vågar sig fler på att frångå den klassiska enstensringen eller solitärringen. Haloringarna har blivit populära både som förlovningsring och vigselring.

Olika typer av haloringar

Vi tillverkar haloringar i vitguld men även i andra ädelmetaller så som gultguld, rödguld, roséguld samt platina. Haloringen skapar många möjligheter av kombination mellan olika storlekar på diamanter samt kombinationen av exempelvis färgstenar och diamanter.

Önskar ni en ädelsten med färg som mittsten så tar vi fram förslag utifrån era önskemål till just Er unika haloring i vitguld. Vi rekommenderar alltid att välja ädelstenar som har en hårdhet över 7 och som är tåliga i de fall din haloring ska användas dagligen.

Kombinationen av en mittsten omgärdad av mindre stenar ger även en illusion av en större diamant.

Vad kostar era ringar?

Vi tillverkar haloringar i olika prisklasser och tar fram förslag utifrån era önskemål samt budget.

Priset för just din unika haloring beror bland annat på vilken modell, storlek på ädelstenar/diamanter samt vilket material Ni önskar haloringen tillverkad i.

Designa din haloring i vitguld tillsammans med oss!

Hur just du vill att din haloring ska se ut är något som vi gärna hjälper dig med. Kanske har du en befintlig ring som du vill att haloringen skall anpassas till?

Under ett bokat besök tillsammans med oss i vår ateljé alternativt under ett onlinemöte så designar vi haloringar av alla de slag helt utifrån era önskemål samt budget.

Efter att ha stämt av era önskemål så ritar vi upp förslag i CAD. Detta ger fotorealistiska bilder av Er haloring i vitguld innan tillverkning. Detta gör att vi kan vara helt säkra på att vi förstått varandra och att inga missförstånd uppstår.

Ett besök/onlinemöte tar 1-2 timmar och under besöket så ritas 2-5 olika varianter upp.

Boka ett besök för att designa din haloring

Personliga förlovningsringar och vigselringar

Personliga förlovningsringar och vigselringar

Den kärlek varje par delar är något unikt och högt personligt. För mig är det därför en självklarhet att skapa personliga förlovningsringar och vigselringar utifrån varje pars önskemål.

Hur skapar vi då detta?

Tillsammans med Er som kund och de tankar Ni har kring era förlovningsringar och vigselringar. Under mina år som guldsmed så har jag lärt mig att era önskemål och min kunskap kan skapa magi tillsammans.

Personliga ringar tillverkade i egen guldsmedja

De ringar som jag designar tillverkas i min guldsmedsverkstad vid beställning. Genom att köpa personliga förlovningsringar och vigselringar från oss så väljer du att köpa ett stycke Svenskt närproducerat hantverk med kvalité i fokus.

En förlovningsring och vigselring som ska användas dagligen måste vara av hög kvalité för att inte gå sönder. Vårt fokus är alltid att tillverka ringar som både är vackra och som är av hög kvalité för att kunna följa er genom livet.

Återvunna ädelmetaller

Utöver att du gjort valet att köpa en närproducerad produkt så är även de metaller jag arbetar med återvunna. Detta är det bästa valet ur miljösynpunkt.

Med få mellanhänder har jag även en mycket god översikt över hur tillverkningen av mina smycken påverkar vår miljö och under vilka arbetsförhållanden de tillverkas.

återvunnet guld

Hantverk i kombination med CAD

För att kunna förverkliga era drömmar så kombinerar vi klassiskt hantverk med ny teknik i form av CAD. Detta gör att vi kan tala samma språk som Er och visualisera era drömmar. Vi slipper risken för missförstånd i designprocessen vilket är skönt både för mig som guldsmed och Er som kund.

Trestensring i roséguld

trestensring i roséguld

En ring med tre stenar kallas för en trestensring.

Talet tre är i måna kulturer heligt och återfinns ständigt i sagornas värld samt bland myter och legender.

De tre bockarna bruse, guldlock och de tre björnarna är två sagor som de flesta av oss känner till. De tre vise männen och treenigheten är exempel på där siffran tre återfinns inom kristendomen.

Designa trestensring i roséguld

En trestensring i roséguld är en mycket elegant ring som passar utmärkt att bära som exempelvis förlovningsring eller vigselring.

För att få en vacker harmoni mellan de tre stenarna så tycker jag att det bör vara en ganska tydlig skillnad i storlek mellan mittstenen och sidostenarna.

Ligger de för nära varandra storleksmässigt så blir de svårt för ögat att avgöra om det är meningen att det ska skilja i storlek eller om något blivit fel.

Vi tillverkar även trestensringar i andra material så som vitguld, rödguld, gulguld och platina.

Då alla våra ringar tillverkas på beställning så kan vi anpassa allt från storlek på stenar, form på stenar till hur ringen ska se ut.

Vi skissar fram förslag utifrån era önskemål i CAD. För att hamna i rätt prisläge så hör vi oss även alltid för om vilken budget Ni har för er ring.

Vad är roséguld?

För att få olika färger och egenskaper på guld så blandas rent guld ut med andra metaller.

Rent guld är väldigt mjukt och för att kunna användas till en ring med stenar så behöver det vara hårdare. 18 karat som vi främst använder i Sverige har en bra hårdhet för att använda till smycken.

I 18 k guld så är 75% rent guld och resterande 25% är legeringsmetaller.
För att få roséguld så blandas det rena guldet med silver och koppar.

Detta ger en trestensring i roséguld en härligt varm ton.