Köpa vigselringar på nätet – Vigselringar online

köpa vigselringar på nätet

En vigselring eller bröllopsring är en ring som bärs som en symbol för att man är gift. Det finns många olika kulturella traditioner som rör exempelvis vilken hand ringen skall bäras på, om både mannen och kvinnan får en vigselring eller enbart kvinnan etc. I Sverige och många andra länder så bärs vigselringen på vänster ringfinger. Detta är en gammal tradition då man förr trodde att det fanns en ven i detta finger som gick raka vägen till hjärtat. Även om denna myt är knäckt så hänger traditionen kvar! köpa vigselringar på nätet

Från rommarriket till idag

Att bära vigselring är en tradition som troligtvis har sina rötter i rommarriket. Därifrån sped sig sedan traditionen över Europa men även till resten av världen. Under medeltiden kom troligen traditionen med att överlämna en ring till bruden vid trolovningen, en tradition som sakta ersatte det man tidigare hade gjort nämligen att binda samman de trolovade med ett smäckert snöre (knyta äktenskapsband). Många av de tidiga vigselringarna var väldigt konstnärliga och det var först i början av 1800-talet som de släta guldringarna kom. Det var också nu som mannen och kvinnan i Sverige började växla ringa redan vid förlovningen för att sedan komplettera med en ring till kvinnan vid bröllopet. Det här är en tradition som lever kvar än idag. Att ha en vigselring med diamanter blev populärt först kring 1930-talet då alliansringen såg dagens ljus. I Sverige lever traditionen med förlovningsringar fortfarande kvar men idag vill de flesta kvinnor ha diamanter på sin förlovningsring. Vi har influerats av USA där det är förlovningsringen som ska vara den som är mest påkostad. När det gäller modeller på vigselringar så är variationen idag väldigt stor, allt från enklare alliansringar till större diamantringar. Det beror helt enkelt om man väljer att gå på den Svenska traditionen eller den Amerikanska. Idag med det informationssamhälle vi lever i så påverkas vi även väldigt mycket av film och olika media. Kanske blir det i framtiden så att den svenska traditionen med en enklare förlovningsring suddas ut helt till förmån för den amerikanska traditionen med mer påkostade förlovningsringar och enklare vigselringar.

Vigselringar för män

Den vanligaste modellen av vigselring för män är en slät ring som är tillverkad i vitguld, rödguld, roséguld eller platina. Då männens händer ofta är något större i storleken så brukar även deras ringar vara något bredare. Det viktiga är att ringen är i proportion till just din hand och att du känner dig bekväm i den. På senare år har vi även börjat se att männen vill ha personligt utformade vigselringar. Detta har gjort att efterfrågan på förlovningsringar och vigselringar för män med diamanter i eller med gravyr har ökat. Jag tycker det är roligt att även männen tillåter sina förlovningsringar och vigselringar att ta plats!

Vigselringar för kvinnor

I de fall där det redan finns en förlovningsring så hör vi oss för om vilken typ av ring kvinnan har tänkt bära som vigselring. Sedan ritar vi upp den befintliga ringen i CAD och olika förslag. Det är viktigt att två ringar som ska bäras tillsammans är anpassade så att det både fungerar rent praktiskt men även så att de harmonierar rent visuellt. Det är populärt med olika typer av diamantringar, allt från stilrena enstensringar och alliansringar till mer udda kreationer. Viktigast är att välja en ring som passar din smak och livsstil. vigselringar på nätet

Viktigt att tänka på vid köp av vigselring

Vigselringen är den symbolen som när bröllopsfesten är över ska sitta på ditt finger för att visa att Ni är gifta.

  • Ringen ska inte bara vara vacker utan den ska även tåla att användas dagligen så tänk kvalité.
  • Vänd dig till en guldsmed som du får förtroende för, denne kan guida dig i valet av vigselring.
  • Fundera kring din budget – vad får ringen kosta?

Fokus bör alltid vara kvalité vid valet av en ring. Det finns mängder av billiga ringar i silver eller billiga ringar i titan med kristaller eller zirconer och dom kan vara väldigt vackra för blotta ögat. Jag som guldsmed med mästarbrev skulle dock aldrig sälja eller rekommendera denna typ av ring som varken förlovningsring eller vigselring. Efter en tids användning så kommer dom snabbt bli fula för att stenarna inte tål att användas dagligen. Silver är dessutom mycket mjukt så stenarna kommer med all säkerhet lossna efter en kortare tids användning och ringen kommer oxidera. Ringar i titan går i de flest fall inte att ändra i storlek då metallen är så hård vilket blir ett problem om Ni i framtiden förändras. Med detta sagt, fokusera inte på att finna en vigselring billigt. Det kan bli mycket dyrare i längden än att satsa på kvalité från början.

Vad kostar en vigselring?

Ibland hör man talas om att en vigselring ska kosta tre månadslöner. Vad Ni har i budget är upp till Er och inget jag lägger någon värdering i. Jag brukar höra mig för om budgeten för att kunna ta fram förslag som matchar den. Jag kan rita upp mängder med vackra förslag men om de inte träffar rätt i prisklass så är det bortkastad tid för alla inblandade. Utifrån kundens budget och önskemål om design så tar jag sedan fram förslag på ädelstenar. När jag sedan ritar upp i CAD så ser Ni ringen sakta växa fram och kan vara med och påverka in i minsta detalj.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *