Gravyr förlovningsringar

Gravyr förlovningsringar

Gravyr, är en inristad teckning eller text på ett föremål, det handlar ofta om föremål i metall eller glas. Materialet kan även vara sten och kallas då gem. Inom konsten kan gravyr syfta på ett tryck gjort efter en graverad metallplåt, se Grafisk teknik.

 

Kostnadsfri maskingravyr

När du köper en förlovningsring eller vigselring från oss så ingår alltid maskingravyr på insidan av ringarna.

Denna gravyr gör vi oftast vid avhämtning men det går även att komplettera med denna i efterhand.

På plats visar vi Er våra standard typsnitt. Hur mycket som får plats att gravera i era ringar beror på modell samt ringstorlek.

Det går att göra många variationer när det gäller exempelvis hur datumet skrivs och vi hjälper Er mer än gärna om Ni känner Er osäkra.

Lika unik och speciell som kärleken är – lika unika är förlovningsringar med handgravyr!

Som guldsmed får jag ibland frågan om vilka typsnitt som går att få, med handgravyr så är möjligheterna oändliga! Ni kan till och med få ett typsnitt som ännu inte finns utan skapas för Er.

Handgravör är ett yrke som kräver en stadig hand, med små stämjärn som kallas sticklar så skär handgravören fram exempelvis texten i metallen.

gravera-förlovningsring

Gravyr av förlovningsringar och vigselringar

Har ni förlovningsringar eller vigselringar som behöver graveras så kan vi hjälpa Er med detta. Maskingravyr kan vi ordna från ena dagen till den andra!

Önskas handgravyr så kan vi även ordna detta och tar då fram förslag utifrån era önskemål.

Vad ska jag ha för gravyr i min förlovningsring?

Det vanligaste är att man graverar sin respektives namn samt datum i förlovningsringarna. Det finns dock inga regler så det är fritt fram att hitta på något personligt att gravera!

Kanske vill Ni gravera in en plats, ett tecken, ett smeknamn eller ett citat? Har Ni en egen idé så kan Ni förverkliga den tillsammans med oss!

Intresserad av handgravyr?

I vår ateljé sitter handgravören Arthur som utför handgravyr på ringar och smycken.

Han graverar allt från text och mönster på förlovningsringar och vigselringar till mer detaljrika gravyrer så som vapengravyr.

Tillsammans med Er tar han fram förslag.

För att läsa mer om Arthur, se exempel på hans arbeten samt komma i kontakt med honom så följ länken nedan till hans företag Formgravyr.

Formgravyr