Unik förlovningsring i roséguld helt utifrån era önskemål!

De senaste åren så har roséguldet varit på frammarsch när det gäller förlovningsringar men även klockor samt inom mode och inredning så har det synts till flitigt.

förlovningsring roséguld

Roséguld kallas ibland för rosa guld och är en utmärkt metall att använda till förlovningsringar av alla de slag men även andra typer av smycken.

Dess varma ton passar mycket bra tillsammans med exempelvis en ljust rosa Morganit vilket Ni kan se på denna bild av ringen Blush of pink. Roséguldet går även mycket bra att använda vid tillverkning av släta förlovningsringar, enstensringar och alliansringar.

Roséguldets historia

Roséguldet har kommit att bli populärt i Sverige på senare år men liknande legeringar av guld har dock sedan tidigare varit populära i andra delar av världen.

Ryssland har historiskt använt sig av en legering med en mycket stor andel koppar och rosa/röd färg liknande roséguld.

Våra förlovningsringar i roséguld

Roséguldet vi arbetar med består till 75% av rent guld vilket gör att det är 18 karat. De resterande 25% bestämmer vilken färg guldet får och i de fall roséguld är vad som önskas så utgör koppar den större delen av legeringsmetallerna (metaller som blandas med guldet).

För den som önskar ett guld som är lite extra rosa i färgen så finns det även en legering (blandning) med aluminium som framhäver det rosa ytterligare.

Alla modeller av förlovningsringar som Ni finner här på förlovningsring.se går att beställa i roséguld. I det fall Ni inte finner exakt vad Ni söker så tar vi fram förslag helt utifrån era önskemål samt budget!

Under ett besök i vår ateljé så visar vi Er olika legeringar av guld så ni kan se skillnaden då en bild aldrig kan återge en färgnyans rättvist. Vi talar då även om fördelar och nackdelar med olika legeringar och svarar på era frågor.

För dagspriser på släta förlovningsringar i roséguld, testa vår PRISKALKYLATOR