Faq Jewellery by Jenny

Här finner Ni svaren på många av de frågor som kan komma upp i jakten på era unika förlovningsringar. Finner inte svaret på just Er fråga, tveka inte att kontakta oss!

Graverar Ni förlovningsringar?

Vi utför maskingravyr, vilket ingår i förlovningsringar beställda av oss. Ni kan läsa mer om gravering av ringar under gravyr.

Vi tillverkar samtliga av våra förlovningsringar med alla typer av ytor.

Hamrade, matta, grova eller blanka.

Allt är möjligt och vid ett besök så kan vi tillsammans med Er ta fram en unik yta för era förlovningsringar utifrån vad Ni önskar.

Beställer Ni ringar men har inte möjlighet att besöka vår verkstad så kan vi skicka prov på olika typer av ytor, på så vis kan Ni i lugn och ro bestämma Er hemma.

Som standard kvalité så använder vi Tw,vs men vi använder även högre kvalité på diamanter om kunden önskar.

De diamanter vi arbetar med har alltid en mycket god slipkvalité då vi vet hur viktigt det är för att diamanten ska reflektera ljus och gnistra.

Diamanter över 0.50 ct går att få med certifikat från GIA eller HRD.

Alla våra diamanter är självfallet konfliktfria och har genomgått Kimberlyprocessen.

Vid beställning av förlovningsringar från oss så provar vi under ert besök ut vilket ringmått som passar er. Vi tittar även på era händer för att se om ni kanske behöver en ring som är något välvd på insidan pga exempelvis knogar.

Våra handgjorda ringar ”skräddarsys” för att passa just er hand för att sitta skönt och se bra ut på handen.

Vill Ni beställa ringar utan att besöka vår ateljé så kan vi även skicka ett ringmått till Er för utprovning av storlek. Dessa ringmått har dock inga siffror utan Ni markerar helt enkelt de ringar som passar med en bit snöre som vi sänder med. Efter utprovning så sänder ni tillbaka ringmåttet till oss och vi tillverkar Era ringar efter de mått som ni markerat.

Har ni inte möjlighet att boka in ett besök i vår ateljé för att designa era förlovningsringar så går det även bra att göra detta på distans.

Via onlinemöte så hör jag mig för om vad Ni söker för förlovningsringar samt er budget och tillsammans designar vi det Ni söker.

För att ta reda på vilka ringstorlekar Ni har så kan jag skicka ett ringmått via post, efter att ha prövat ut och markerat (med ett snöre exempelvis) de ringmått som passar så returnerar ni detta till mig.

Precis som vid ett vanligt besök så debiterar jag 1.500 kronor för denna konsultation, en kostnad som sedan räknas av vid eventuellt köp. Önskas fler modeller än de normalt 2 – 5 som skissas upp vid en konsultation så kan det utgå ytterligare skissarvode, normalt brukar dock 2 – 5 skisser räcka. Jag räknar dock av max 1.500,- vid köp.

Vår leveranstid beror på vilken typ av förlovningsring eller smycke som ni önskar beställa.

Handsmidda släta förlovningsringar har vi en leveranstid på 1 arbetsvecka.

Förlovningsringar och smycken med ädelstenar/diamanter har en leveranstid på 4-6 veckor.

De förlovningsringar som ni finner här på förlovningsring.se är till största delen en inspirationskälla från vilken jag sedan skräddarsyr er unika förlovningsring utifrån er stil, önskemål samt budget. På så vis skapar vi tillsammans era drömringar.

Släta förlovningsringar kan ni få fram priser på i vår priskalkylator.

Förlovningsringar med ädelstenar går att få i olika prisklasser beroende på typ av ädelstenar, antal samt storlek på dessa.

Undrar ni över pris på någon produkt så kan ni skicka en förfrågan eller på annat sätt kontakta oss.

Vi tar ej kontokort, men betalning med bankdosa eller kontanter går bra.

Vid beställning av unikt framtagna förlovningsringar erlägges handpenning på min.
15 % vilket betalas in till PG: 70 31 53-7 , efter att handpenning finns på kontot så börjar arbetet med Er beställning.

Genom ett samarbete med Nordea så kan Ni välja att delbetala ert köp av vigselringar, förlovningsringar eller andra smycken efter sedvanlig kreditprövning.