Visar 1–9 av 44 resultat

Alliansringar – Designa er förlovningsring utifrån egna önskemål

Här hittar ni en mängd olika alliansringar. Vi har klara modeller men ni kan även designa er egen alliansring för en unik förlovningsring.

En alliansring är en ring med flera stenar som sitter infattade i en rad, oftast är det diamanter men det kan även vara andra ädelstenar, viktigt att tänka på är att ädelstenen behöver hög hårdhet för att tåla daglig användning. Vi erbjuder alla tänkbara slipformer och har stort utbud av olika alliansringar, så som fadeinfattad, kanalinfattad, kloinfattad och pavéinfattad. Dessa modeller tillverkar vi i vitguld, rödguld, roséguld samt platina.

Välkommen att boka tid hos oss, vi tar fram förslag i CAD utifrån era önskemål.

Alliansringar

Aligned

Alliansringar

Alliansring faden

Alliansringar

Alliansring Fiona

Alliansringar

Alliansring Milli

Alliansringar

Alliansring Pavé


Vad är en alliansring?

Alliansringen är en modell av ring där flera stenar sitter på en rad. Det kan vara diamanter eller färgdstenar i olika former.

Alliansringen är en populär ring att bära som förlovningsring eller vigselring och kommer i många olika utföranden. På engelska kallas alliansringen för eternity ring eller eternity band och ska symbolisera den eviga kärleken mellan två personer.

Alliansringen kan även ges som en gåva för att minnas exempelvis årsdagen av ett guldbröllop eller kanske som pushgift (mammagåva) till mamman vid födseln av ett barn.

Helalliansring eller halvalliansring?

En alliansring kan ha stenar infattade hela vägen runt eller på en del av ringskenan. Valet mellan en halvalliansring och en helalliansring kan göras av praktiska skäl men även för att matcha den budget Ni har för Er ring.

Antalet stenar i en halvalliansring beror på ringstorlek, storlek på stenar samt modell. Oftast vill man ha stenar som täcker lite mindre en halva ringen det vill säga det som uppifrån sett syns.

Fördelen med en halvalliansring är att denna är enklare att justera i storlek i framtiden om det skulle behövas. Det går dock även att justera de flesta typer av helalliansringar i storlek men det är ett betydligt mycket mer komplicerat ingrepp.

Olika typer av alliansringar

Det finns en mängd olika typer av alliansringar och vi anpassar dem helt utifrån era önskemål samt budget.

Det går dels att välja mellan olika former på diamanter och ädelstenar men det finns även flera olika sätt att fästa stenarna.

Valet av infattning, antal stenar samt formen på stenarna påverkar utseendet på just din unika alliansring.

Olika typer av alliansringar är även olika att bära när det kommer till hur känsliga de är samt hur stor risken är att ringen fastnar i kläder och liknande.

Vilket material ska jag välja

Vi tillverkar alliansringar i 18 k rödguld, vitguld, roséguld, platina och palladium.

Att välja alliansring

Våra alliansringar är stycktillverkade utifrån era önskemål vilket gör att ni själva kan vara med och påverka precis hur Er alliansring ska se ut.

Under ett bokat besök i vår ateljé så visar vi de olika metallerna och berättar mer om dess olika egenskaper.