Reparationer av smycken

Reparation guldarmband slitet guldarmband Laga enstenring

Har ert smycke gått sönder?

Ett smycke som används dagligen utsätts för en del slitage och bör ibland ses över av en guldsmed för att hålla.

I vår guldsmedsverkstad så gör vi alla typer av reparationer och kan hjälpa Er att laga era smycken så att Ni får fortsätta glädjas av dem.

Komplicerade reparationer av armband, storleksändringar av ringar och lagningar av klorna på enstensringar är några av de reparationer vi utför.

Vi har i vår verkstad både traditionella verktyg samt nya teknik så som lasersvets och detta gör att vi kan utföra även de mest komplicerade reparationerna av era smycken.

Olika smycken slits på olika vis

Ett armband får normalt mest slitage närmast låset, till sist kan slitaget göra att armbandet går av och i värsta fall går förlorat.

Har du en enstensring som förlovningsring eller vigselring så bärs den ofta dagligen vilket gör att klorna utsätts för slitage. Klorna är det som håller i din ädelsten eller diamant och åtgärdas inte slitaget i tid så kan stenen lossna. Bär Ni en ring bredvid enstensringen så kan även den undre delen av fattningen bli sliten där ringarna möts. Båda dessa typer av slitage av enstensringar kan vi i de flesta fall åtgärda. Är slitaget omfattande så rekommenderar vi att tillverka en ny fattning som löds fast på den befintliga ringen.

Är det värt att laga?

Med guldsmeder i tre generationer bakåt så har vi kunskapen att se vilka smycken som går att laga och under ett bokat besök ser vi över era smycken. På plats får Ni en offert för vad reparationen av ert smycke kommer kosta och betalningen sker vid avhämtning.

Har ett smycke reparerats många gånger så  kan det vara så att det till slut är bättre att använda guldet till att tillverka ett nytt smycke.

Vi utför även omarbetningar av era gamla smycken! På så vis så har Ni kvar affektionsvärdet i ert gamla smycke!

Vad kostar det att laga ett smycke?

Nedan finner Ni riktpriser för vad olika reparationer av smycken kostar. För mer exakta prisuppgifter så kontakta oss via telefon eller maila en bild på ert smycke så kan vi säga om det är värt att reparera och ge prisuppgift.

Priserna på nedanstående reparationer är inklusive moms men exklusive ev tillkommande guld. Frakt tillkommer på priserna med 80 kr om Ni inte har möjlighet att hämta i vår verkstad.

Leveranstid på reparationer är för icke komplicerade reparationer som t.ex ändring storlek av slät ring 2 – 5 dagar och komplicerade arbeten ca 4 veckor.

Pdf på priser avseende reparation eller kortning av armband. Montering säkerhetskedja. Låsarbeten armband. Montering berlocker. Putsning av armband.

Pdf på priser avseende reparationer av halskedjor samt montering av nytt lås (springring) samt glänsning

Pdf på priser avseende reparationer av ringar samt storleksändringar ringar med stenar

Pdf på priser avseende reparationer av ringar samt storleksändringar släta ringar. Rodiering av ringar.

Pdf på priser avseende Putsning av ring. Omarbetning av slät ring till alliansring.

Kontakta guldsmed

bg_image

Jenny Fors Gentele
Guldsmed/Smyckesdesigner

Mail: jenny@fors.org

Tel: 073 526 16 31

Skicka oss en förfrågan

Föreslå gärna dag och tid som passar samt vad Ni är intresserad av för typ av smycke. Detta förenklar tidsbokningen för oss och vi kan ge Er bästa möjliga service!