Designa egen förlovningsring

Designa egna ringar

Hos oss på Jewellery by Jenny finns inga begränsningar i hur din ring skall se ut då vi tillverkar dem i vår egna verkstad.

Du talar direkt med en guldsmed vilket förenklar processen i att designa era egna förlovningsringar.

Vår målsättning när vi designar förlovningsringar och vigselringar är alltid att skapa något unikt tillsammans med Er som kund men samtidigt alltid ha kvalité i fokus.

Designa din egen ring – hur går det till?

Jag har som guldsmed specialiserat mig på att designa förlovningsringar utifrån önskemål och på så sätt vara ett verktyg för Er så att vi tillsammans kan designa egen förlovningsring helt utifrån era önskemål.

Många gånger har kunden skapat sig en bild av vilken typ av ring som de är intresserade av. Kanske gillar man ringskenan på en förlovningsring men formen på fattningen på en annan.

Under ett bokat besök så börjar vi alltid med att stämma av hur just din drömring ser ut

Designa ringar i CAD

När vi talat igenom era önskemål och provat oss fram till lämplig bredd på ringskena, storlek på diamanter etc i vår kollektion med attrappringar så är det dags att rita upp förslag i CAD.

CAD skisserna blir som fotorelistiska bilder vilket gör att vi kan vara säkra på att vi förstått varandra.

På filmen här berättar jag lite till hur ett besök i vår ateljé går till och visar hur det kan gå till när Ni är med och designar era egna ringar.

Vad kostar det att designa egen förlovningsring?

När vi tar fram förslag på egen designade ringar så utgår vi från era önskemål samt budget. Detta gör att Ni själva kan vara med och styra kostnaden för er förlovningsring.

Det som påverkar priset på en ring är exempelvis valet av ädelstenar, material och modell. Allt detta går vi igenom grundligt under våra bokade besök.

Många modeller av förlovningsringar och vigselringar går även att designa så att de går att bygga vidare på i framtiden, detta kan vara ett sätt att hålla en budget för din ring men ändå ha utvecklings möjligheter.

Leveranstiden för egen designade ringar

Normalt så är leveranstiden för en egen designad ring med diamanter eller ädelstenar 4-6 veckor.

Vill du vara med och designa din egen släta ring så är leveranstiden ca 1 arbetsvecka.

För alla våra ringar så ingår följande

  • En storleksändring under första året
  • Gravering

Förlovningsring design – tips och råd

Det finns vissa saker att tänka på utöver utseendet när era unika ringar designas.

Förutom att förlovningsringarna ska vara snygga så ska de även vara hållbara och det är här vår kunskap som guldsmeder kommer in i bilden.

Era och idéer tillsammans med vår kunskap blir tillsammans en utmärkt kombination och genom att vi arbetar i CAD och där ritar upp era ringar så kan vi vara säkra på att vi förstår varandra.

Vi kan även komma med förslag på alternativa ädelstenar som gör att Ni hamnar inom Er budget eller ge förslag på förlovningsringar som går att uppdatera med fler ädelstenar i framtiden.

Hos oss finns det inga gränser när Ni designar era ringar förutom fantasin!

Guldsmed Jenny Fors Gentele

I mitt yrke så har jag lyckan att träffa många härliga par under deras väg genom livet, var och ett av dem med olika bakgrund och mål.

Det dessa par har gemensamt är att de vill ha ett bevis för sin kärlek gentemot varandra och för omvärlden.

De vill genom att designa unika förlovningsringar tillsammans visa deras kärlek och att de hör ihop.

När de tar ett kliv in i min guldsmedsateljé så tar de ett kliv in i min värld bland ädla metaller och glittrande ädelstenar samtidigt som jag får ta del av deras.

Vi möts i skapandet av deras unika förlovningsringar.

Som jag skrev så är varje par unikt och det är alltid lika roligt att få vara med och dela deras glädje över att ha hittat varandra under valet av ringar, tillverkningen samt slutligen leveransen då de med spänning i blicken öppnar askarna för att se resultatet av mitt hantverk.

När Ni designar er ring hos mig så är möjligheterna oändliga!

Tillsammans med min kunskap när det gäller hantverket så kan vi designa förlovningsringar som inte bara är vackra att se på utan även fungerar i vardagen.

Känner du/ni att det är dags att sätta förlovningsringar på varandras fingrar så hör av er och boka in en tid för ett möte i min ateljé där jag går igenom allt ni behöver veta för att finna er drömring.

Ett besök hos oss är ett steg in i en riktig guldsmedja och ert val av förlovningsringar blir del av en upplevelse för livet!

BOKA ETT BESÖK