Ädelstenar

UNIKA FÄRGSTENAR – UNIKA SMYCKEN

Det finns fler ädla stenar än diamant.

ädelstenar

Vi är specialister på att finna de vackraste röda rubinerna, blå safirerna eller gröna smaragderna till ditt smycke.

Men ädla stenar är mer än så.

Visste du att safirer kan ha alla möjliga färger? Det existerar gula, gröna, vita, violetta och rosa.

Att designa ett eget smycke innebär att Ni har möjlighet att använda ädelstenar för att ge Ert smycke ytterligare en personlig touch. Kanske en färg som symboliserar något för Er, eller bärarens månadssten.

Under tio år har jag studerat ädelstenar, lärt mig nyanserna handplockat de vackraste ädelstenarna vi sett till ett noga utvalt sortiment. Bland dessa kan du få inspiration, kanske till och med hitta din egen ädelsten.

Skulle du fastna för en kombination av färg och form som inte finns kan vi handslipa en unik ädelsten för ditt smycke tillsammans med några av branschens mest dedikerade ädelstenslipare. 

Havet av valmöjligheter är inget att oroa sig för – ädelstenar är ett område som ligger mig varmt om hjärtat och jag guidar er som kund genom smyckestenarnas värld.

Ett kännetecken för en duktig guldsmed är enligt mig inte bara metallarbetet, utan också ett öga för ädla stenar och hur de passar till med metallen och dina preferenser.

Därtill måste hänsyn tas till hur smycket ska bäras så att stenen Ni väljer håller för vardagens utmaningar. Kunskap och hantverkskvalitet stannar inte vid material, design och utformning av metallen, utan sträcker sig enligt mig även till att fasetterna i en ädelsten ska ge maximal lyster och att stenarna håller en kvalitet att vara stolt över livet igenom. 

Vad är ädelstenar och vilka finns det?

Ädelsten fenakit

I sällsynta fall bildas kristaller i berget som är så klara och stora att de kan slipas till ädelstenar. Det finns omkring 4000 olika stentyper i världen, men det är bara något dussin som är tillräckligt hårda och bildar tillräckligt stora kristallklara kristaller för att kunna poleras av en ädelstenslipare och infattas i Ert smycke.

Hanteringen av ädelstenar – från sourcing och slipning till urval och infattning – kräver synnerligen stor vana och kompetens.

Jag guidar er hela vägen bland färglösa och svarta diamanter, bland färgade diamanter såsom blå eller till och med naturligt rosa, i att ta fram de rödaste rubinerna eller mest gnistrande blå safirerna, eller bland ännu sällsyntare ädelstenar för att få fram den färg du drömmer om.

Varför ädelstenar?

Det blir personligt och unikt. Man brukar säga att inga två ädelstenar är identiska.

Det gäller även diamanter – även om jag är noga med att diamanterna håller en mycket hög kvalitet så innehåller även en VVS eller VS-diamant mikroskopiska inneslutningar som i förstoring kan ses som ett fingeravtryck för just din sten.

Bland vissa ädelstenar är det så svårt att hitta två liknande stenar, att matchande par kan betinga höga priser!

Detta gör att ädelstenen blir en unik symbol för det som smycket representerar.

Ni kan välja en färg som symboliserar något för Er, eller kanske bärarens månadssten.färgstenar