Omarbeta smycken

omarbetning av guldsmälta ner guldsmält guldOmarbetning ringar till hängsmyckeHängsmycke tillverkat av ringar

Har Ni guldsmycken som ligger i byrålådan eller som kanske inte längre känns helt rätt?

Ett smycke bär ofta en historia, kanske är det en förlovningsring eller vigselring som var beviset på Er kärlek eller en gåva vid dop eller konfirmation. Men som mycket annat så är livet föränderligt, smaken när det gäller smycken är ofta något som utvecklas genom livet. Förutom en historia så har ofta även smycken ett affektionsvärde och detta kan behållas vid en omarbetning.

Våra ädelmetaller har en fördel, de kan omarbetas till nya smycken!

Tillsammans med oss kan dina gamla smycken så som trasiga kedjor, omaka örhängen eller mormors gamla förlovningsringar bli till nya smycken och få nytt liv! Vi tycker att smycken är till för att användas och inte ligga undangömda i en byrålåda och hjälper Er gärna att omarbeta guldet till något som känns rätt istället!

Det finns några olika alternativ när det gäller omarbetning av smycken.

Smälta ner ert guld och tillverka nya smycken

Att smälta ner det gamla guldet gör att vi kan forma det till i princip vilken typ av smycke som helst av guldet. Detta sätt fungerar oftast bäst när det gäller rött guld men hör gärna av Er till oss angående just era smycken för råd.

Omarbetning av smycken

Har du ett omaka örhänge så går det ofta att göra om till ett hängsmycke och en ring kan arbetas om till kanske en brosch eller ett hängsmycke. Fördelarna med en omarbetning på detta vis är att det i många fall går att spara eventuell gravering och stämplar.

Räkna av för guld vid nytillverkning

I vissa fall lämpar sig inte guldet att smälta ner och använda i ert nya smycke så kan Ni ändå ta vara på det guldvärde som era smycken har. Vi väger ert guld och ser efter vilken karathalt det har, därefter ger vi Er en värdering och materialet kan på så vis användas som del av betalningen för ert nya smycke.

Design vid omarbetning av smycken

Under ett besök hos oss tittar vi på de smycken som Ni har och diskuterar era tankar kring vad Ni önskar för nytt smycke.

För att vi ska komma fram till en design som Ni tycker om så ritar vi upp förslag i CAD vilket är ett datorprogram som ger fotorealistiska bilder innan tillverkningen av det nya smycket sätter igång. På detta vis kan vi vara säkra på att vi förstått varandra när det gäller utformningen och designen!

Ert byrålådsguld kan även användas vid tillverkning av förlovningsringar och vigselringar. Planerar Ni att förnya era löften så kan detta vara ett utmärkt tillfälle för en omarbetning av era gamla ringar till nya!

Att återanvända gamla smycken är även positivt ur miljöperspektiv då återvinningen av materialet spar på våra naturresurser!

Kontakta guldsmed

bg_image

Jenny Fors Gentele
Guldsmed/Smyckesdesigner

Mail: jenny@fors.org

Tel: 073 526 16 31

Skicka oss en förfrågan

Föreslå gärna dag och tid som passar samt vad Ni är intresserad av för typ av smycke. Detta förenklar tidsbokningen för oss och vi kan ge Er bästa möjliga service!