Tillverkning av alliansring

tillverkning alliansring

I våran guldsmedsverkstad så tillverkar vi alla typer av vigselringar, förlovningsringar och andra smycken.

Här kommer Ni få läsa lite om hur det kan gå till när vi tillverkar en alliansring i vår verkstad.

Precis som alla våra smycken så tillverkas våra alliansringar på beställning utifrån kundens önskemål samt budget. Under ett bokat besök eller onlinemöte så skissar vi tillsammans med kunden upp förslag. Under det bokade besöken så testar vi bland våra attrappringar för att se vilken typ av alliansring samt vilken bredd som passar Er hand. Vi talar även om vilken typ av alliansring som kan passa Er utifrån den livsstil Ni har.

Ni kan läsa mer om hur ett besök eller onlinemöte då vi tar fram förslag på vigselringar och förlovningsringar går till på denna länk. Tidsbokning

En alliansring är en ring med flera ädelstenar/diamanter på en rad och denna typ av ring har länge varit populär som förlovningsring samt vigselring. Den går att kombinera ihop med en mängd olika typer av ringar exempelvis enstensringar, släta guldringar, trestensringar och haloringar.

För den oinvigde är det lätt att bara titta på vilken form stenarna har, vilken storlek, hur bred ringen är osv. Men hur går det då till när en alliansring tillverkas?

De alliansringar vi tillverkar i vår guldsmedsverkstad är stycktillverkade med hög kvalité i fokus när det gäller allt från material, design till ädelstenar samt hur ädelstenarna fästs i alliansringen.

Tillverkningen av en alliansring börjar med en bit guld i den färg kunden önskar eller platina om det är den ädelmetallen som valts, klipps till. Innan detta har vi beräknat hur mycket material som kommer gå åt för tillverkningen av alliansringen. Biten valsas så att den får lämplig höjd och bredd, när detta görs så blir materialet hårt. För att kunna fortsätta bearbetningen så hettas materialet upp (glödgas) så det blir mjukare igen.

Efter detta så bokas materialet till en ring i lämplig storlek för den tänkta alliansringen och skarven löds.

Vi bearbetar sedan materialet med hammare och fil för att ge ringen dess korrekta form.

När alliansringen har fått den form som vi tillsammans med kunden har kommit fram till så ska ringen slipas och poleras. Därefter skickas ringen till vår juvelfattare som fäster de ädelstenar eller diamanter som är utvalda till alliansringen.

Olika typer av alliansringar

Det finns en mängd olika typer av alliansringar och vi kan tillverka alla varianter i vår guldsmedsverkstad.

Castellinfattade alliansringar har exempelvis små nätta klor som håller stenarna på plats. Denna typ av alliansring ger ett väldigt feminint och nätt utseende.

helalliansring rödguld

Fadeninfattade alliansringar har briljantslipade diamanter nedsänkta i skenan.

alliansring

Alliansringar med kanalfattade prinsesslipade diamanter.

prinsesslipade diamanter

Här finner Ni vår sida med alliansringar att inspireras av ALLIANSRINGAR

Unika alliansringar

Finner du inte den alliansring som du önskar så tar vi mer än gärna fram förslag utifrån dina önskemål. Dina önskemål ser vi som en härlig utmaning och en chans att utvecklas!

unik alliansring

Boka ett besök för att designa alliansring

Vi tar emot bokade besök i vår ateljé i Stockholm mellan 9-21 alla dagar i veckan enligt överenskommelse. Har Ni inte möjlighet att boka ett besök så kan vi även erbjuda onlinemöten under vilket Ni kan vara med och designa Er alliansring.

Kontakta oss gärna på telefon eller via mail för mer info och tidsbokning.

Tel: 073 – 526 16 31

Mail: jenny@fors.org

Följ oss på instagram för att se mer förlovningsringar, vigselringar och andra smycken under tillverkning i vår guldsmedsverkstad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *