Förlovningsring med färgsten

Förlovningsring med färgsten

En förlovningsring eller en vigselring med en färgsten som mittsten och diamanter i skenan kan vara ett alternativ för den som söker en annorlunda ring.

När det kommer till utseendet så är variationerna många både när det kommer till ringens design samt till val av ädelstenar.

När det gäller förlovningsringar och vigselringar så väljer kunden oftast en sobrare färgskala än exempelvis när det kommer till en coctailring.

Ädelstenar som exempelvis rosa morganit och champagnefärgad topas har fördelen att de fungerar till alla andra färger. Du behöver inte tänka på att matcha din ring eller känna dig begränsad av den.

Färgstenar och diamanter – en utmärkt kombo!

När jag designar en förlovningsring med en färgsten så väljer jag nästan alltid att lägga in diamanter någonstans i ringen.

Varför gör jag då detta?

En ädelsten med färg framhävs lite extra av kontrasten mot exempelvis vita briljantslipade diamanter. De flesta färgstenar har inte heller samma ljusåtergivning som en diamant men med små diamanter infattade så får man in den glittrande effekten i förlovningsringen eller vigselringen.

Förlovningsring med färgsten utifrån era önskemål

Vi tillverkar förlovningsringar och vigselringar med färgstenar utifrån era önskemål samt budget. Vi guidar Er genom djungeln av ädelstenar så att Ni väljer en ädelsten som lämpar sig att använda i en ring som ska bäras dagligen.

Svårigheten när det kommer till att designa utifrån en kunds önskemål är ofta kommunikationen. Hur ska vi vara säkra på att vi förstått varandra och talat om samma sak?

Här nedan ser ni först en CAD-skiss på en ring som jag kallar rosa drömmar.

Förlovningsring färgsten

Här är en bild av den färdiga ringen.

pink-engagementring

Genom att vi skissar upp fotorealistiska förslag utifrån era önskemål samt budget i CAD så kan vi vara säkra på att vi förstått varandra. Det blir inga missförstånd! En trygghet både för mig som guldsmed och smyckesdesigner men självfallet även för Er som kund.

När det kommer till färgen på ädelstenen så tar vi fram referens stenar alternativt bilder så att vi är överens när det gäller ädelstenens färg.
Följ oss på instagram för att se mer förlovningsringar, vigselringar och andra smycken under tillverkning i vår guldsmedsverkstad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *