Förlovningsring med diamanter

Förlovningsring med diamanter

En förlovningsring med diamanter kan se ut på en mängd olika sätt. Det kan vara en alliansring, en enstensring (solitärring), en haloring eller kanske en trestensring.

Förr var det vanligast med en slät guldring som förlovningsring i Sverige men detta har förändrats. Vi har anammat traditioner från exempelvis USA och idag drömmer många kvinnor om en diamantring som förlovningsring.

Viktigt att tänka på i valet av förlovningsring med diamanter är att ringen skall användas dagligen. Tänk därför på vilken typ av livsstil just du har.

Är du väldigt aktiv kanske en modell som denna alliansring med diamanter nedsänkta i materialet passar bättre än en enstensring som du fastnar i lättare.

Förlovningsringar med diamanter – välj kvalité

Kvalité är A och O när det gäller en förlovningsring med diamant som ska bäras dagligen då den utsetts för en hel del. Är den inte korrekt tillverkad så kommer den gå sönder inom en snar framtid.

Tänk ett steg längre – vigselring

Vid valet av din förlovningsring med diamanter så är det bra att tänka ett steg längre. Valet av förlovningsring styr nämligen lite vad du har för möjligheter när det gäller framtida vigselring.

Du behöver inte bestämma exakt hur din vigselring ska se ut men det är bra att redan vid förlovningen titta på hur breda ringar du vill ha totalt på ditt finger. Detta varierar från person till person beroende på typ av hand samt tycke och smak.

Utifrån totalbredden så finns det sedan två huvudspår, dela upp bredden i två lika breda ringar eller en bred samt en smal ring. Gillar du bättre varianten med en bred och en smal ring så bör skillnaden vara tydlig. En tumregel är att den smala ringen är högst hälften av bredden som den breda ringen har.

Våra förlovningsringar med diamanter

Vi tillverkar förlovningsringar med diamanter utifrån era önskemål samt budget. Ringarna designar vi i CAD vilket ger fotorealistiska bilder som Ni tillsammans med offert får ta med Er hem och fundera kring.

Som guldsmed med mästarbrev så har jag kunskapen när det gäller hantverket att ge Er råd i valet av förlovningsring så att Ni väljer en modell som passar just Er.

Vi tillverkar förlovningsringar i vitguld, rödguld, roséguld samt platina med samtliga slipformer av diamanter.

Designa din egen förlovningsring med diamanter

Under ett bokat besök i vår ateljé eller ett onlinemöte så designar vi gemensamt Er förlovningsring med diamanter.

Vi tar emot bokade besök i vår ateljé alla dagar i veckan mellan 9-21 enligt överenskommelse.

tidsbokning

Följ oss på instagram för att se mer förlovningsringar, vigselringar och andra smycken under tillverkning i vår guldsmedsverkstad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *