Återvunnet guld

återvunnet guld

Guld är en ädelmetall som har till sin fördel att den går att återvinna vilket är ett bra alternativ både för vår miljö och i vissa fall även för din plånbok.

Vi använder återvunnet guld vid nyproduktion då vår leverantör av ädelmetaller sedan många år har ett etiskt förhållningssätt och starkt miljötänkande. Detta är något vi är mycket glada för då även vi vill verka för att vår miljö inte skall ta skada.

Fördelar med återvunnet guld kontra ekologiskt guld

Återvinning av guld fungerar på liknande sätt som pantflaskorna i ett retursystem. Gamla smycken smälts ner och blir till nya.

Denna process kräver mindre energi, resurser och utsläpp än vad brytningen av nytt material gör. Detta resulterar i en mindre åverkan på vår miljö för det återvunna guldet kontra det ekologiska guldet.

Återvunnet guld verkar även för hushållning av våra naturresurser.

Omarbetning av smycken

Ett sätt att återvinna guld på är också när du som kund kommer till din guldsmed med ett smycke som du vill ha omarbetat. Här finns det olika tillvägagångssätt, antingen kan smycket smältas ner och bearbetas på nytt alternativt bearbetar man det befintliga smycket.

För dig som kund så blir det en god affär och en miljövinst för oss alla.

Fairtrade?

Etiskt och miljövänligt guld, vad är det egentligen?

Det återvunna guldet som jag använder är det som har minst åverkan på vår miljö, det är därmed ekologiskt och ett bra miljöval.

Smycken som är etiska/rättvisemärkta/fairtrade handlar främst om att det skall vara så få mellanhänder som möjligt. Jag som är verksam som guldsmed i Stockholm och många andra av mina kollegor med egen verkstad är enmansföretagare eller fåmansföretagare.

Under ett bokat besök i min ateljé så får du som kund inblick i var din förlovningsring, vigselring eller annat smycke kommer tillverkas och under vilka förhållanden.

Alla smycken tillverkas i min guldsmedsverkstad vilket ger full kontroll över arbetsmiljön, miljöutsläppen och våra arbetsförhållanden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *