Alliansring i platina

alliansring-platina

Detta är en alliansring som är tillverkad i platina med briljantslipade diamanter som är infattade i castellinfattning.

Detta är en mycket vacker typ av alliansring som vi tillverkar i samtliga ädelmetaller.

En alliansring i platina är en av de mer exklusiva typerna av alliansringar.

Platina har den fördel att det är en ädelmetall som är seg vilket är en fördel för denna typ av alliansring som har klor som är frästa ur metallen.

Platinan har även en vackert vit färg som är beständig.

Alliansringar i platina tillverkade utifrån önskemål

Vi tillverkar våra alliansringar i platina utifrån kundens önskemål samt budget i vår egen guldsmedsverkstad.

Ni får själva vara med och bestämma vilken bredd alliansringen skall ha samt vilken typ av infattning Ni gillar.

Våra alliansringar i platina är handsmidda i vår guldsmedsverkstad, den legering vi normalt använder är 95 % ren platina (platina premium). Detta är en hårdare, mer motståndskraftig legering än en del andra som erbjuds på marknaden. Denna platina är legerad med bla. finguld och har en god smidbarhet och vacker färg.

Så för er som inte nöjer Er med att sätta en guldkant på tillvaron så rekommenderar jag att välja en alliansring i Platina.

Helalliansring eller halvalliansring i platina?

Vi tillverkar både halvalliansringar i platina och helalliansringar i platina. Önskar Ni en halvalliansring i platina så bestäms antalet stenar utifrån Er ringstorlek samt storleken på stenarna.

Normalt brukar en halvallians ha stenar som täcker lite mindre en halva ringen.

Alliansring i platina som förlovningsring eller vigselring

Att välja en alliansring i platina som förlovningsring eller vigselring är klokt om du önskar en alliansring i vit metall. Förlovningsringar och vigselringar som används dagligen utsätts för en hel del och därav har man nytta av platinans speciella egenskaper.

Vitheten och segheten hos platinan överträffar alla andra ädelmetaller och dess stora tyngd (21.4 jämfört med 18 k guld ca 16.0) ger en extra känsla av exklusivitet för platinasmycken.

Priser för alliansringar i platina

På senare år har vi haft en prisuppgång när det gäller guld som har varit större än prisuppgången för platina under samma period.

Detta gör att prisskillnaden mellan guld och platina har minskat. Tidigare kostade en slätring i platina ungefär 3 gånger så mycket som en med samma mått i vitguld.

Idag är prisskillnaden betydligt mindre och en slät platina ring ligger idag ungefär dubbelt i pris mot motsvarande i vitguld.

När det gäller en alliansring i platina så påverkar självfallet även valet av stenar, antal stenar samt dess storlek priset.

View this post on Instagram

Alliansring i platina

A post shared by JewelleryByJenny.se (@jewellery_by_jenny) on

Följ oss på instagram för att se mer förlovningsringar, vigselringar och andra smycken under tillverkning i vår guldsmedsverkstad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *