Köpa förlovningsring

köpa förlovningsring

Är det dags för Er att köpa förlovningsring eller planerar du att fria och är på jakt efter förlovningsringar?

Här har jag samlat en del matnyttiga tips på vad som är viktigt att tänka på i valet av förlovningsringar.

Låt det ta tid!

En förlovningsring skall bäras dagligen i många år framöver så låt därav valet ta sin tid.

Prata om vilken metall Ni gillar, vissa föredrar vitguld och andra rödguld eller roséguld. Kanske är platina ädelmetallen som Ni önskar era förlovningsringar i?

Hur föreställer Ni er att ringarna skall se ut? Genom att titta på olika modeller av förlovningsringar så kan Ni skapa Er en bild av vad Ni tycker om.

När Ni bokar ett besök i min ateljé så förenklar detta den kreativa processen när vi skall rita upp era unika förlovningsringar.

Tänk ett steg längre

Redan vid valet av förlovningsring så kan det vara bra att tänka ett steg till om tanken är att det sedan skall kompletteras med en vigselring.

Jag brukar titta på vad Ni som kund tycker är en snygg totalbredd på Er hand och sedan utifrån detta så delar man upp denna yta i en förlovningsring samt en eventuell framtida vigselring.

Här finns det två huvudspår när det gäller kombinationen av förlovningsring och vigselring. Antingen två ringar av samma bredd eller en bred och en smal ring. Önskar Ni en bred och en smal ring så ska skillnaden mellan dem vara tydlig.

Ni behöver inte bestämma exakt hur vigselringen skall se ut men det är bra att ändå ha stämt av det någorlunda så att Ni inte målar in Er i ett hörn genom valet av förlovningsring.

Köpa förlovningsringar – Budget

En fråga som Ni kommer få under ert besök i min ateljé är vad Ni har i budget. Detta är mycket viktigt att ha funderat kring i lugn och ro innan besöket då det förenklar för Er att köpa förlovningsring.

Om jag vet ungefär vad Ni känner är rimligt att spendera på era ringar samt vilken typ av förlovningsringar Ni tänker er så kan jag enklare guida Er. Att rita upp förslag utan budget blir annars lite som att kasta bil och vara blind och i slutändan så blir det inte givande för Er som kund.

Märker jag att budgeten och förväntningarna för hur ringarna ska se ut inte går ihop så kan jag också komma med förslag där man kanske kan uppdatera förlovningsringen med stenar i framtiden eller på annat sätt anpassa så det hamnar i rätt prisklass.

I det fall kunden önskar dela upp sin betalning så kan vi även erbjuda delbetalning av förlovningsringar via Nordea finans.

Fokusera på kvalité

En ring som skall bäras dagligen som en förlovningsring kommer bli utsatt för en hel del! Därav är det viktigt att fokusera på kvalité så att ringen håller!

Idag är det tyvärr många som fokuserar på pris i valet av förlovningsringar och detta gör ofta att kvalitén blir lidande. Det finns nämligen alltid en förklaring till att något upplevs ha ett lågt pris.

De som marknadsför ringar med att exempelvis vara 30-70% billigare ser till att använda mindre material, lägre kvalité på stenar, lägre kvalité på infattningsarbetet samt massproducera sina förlovningsringar.

Att göra en prisjämförelse på en sådan massproducerad förlovningsring och en stycktillverkad förlovningsring tillverkad av en guldsmed som fokuserar på att genomgående hålla hög kvalité blir inte rättvist.

Det är viktigt som kund att ställa sig frågan om man önskar en förlovningsring som tillverkats med fokus på kvalité, god design, hantverk och hållbarhet eller en förlovningsring med fokus på lågt pris som tillverkats genom att dra ner genomgående på kvalitén för att varan ska upplevas som billig.

Jag som guldsmed har full respekt för att man har en budget för sina förlovningsringar och lägger ingen värdering i vad som känns rimligt för Er. Men det är viktigt att inte kvalitén blir lidande!

Mät ringstorlek med ringmåttKöpa förlovningsring – vilken ringstorlek?

Det här med ringstorlekar skulle man kunna skriva en bok om! Det är otroligt svårt att veta vad som är din perfekta ringstorlek då handen varierar från dag till dag. Värme och kyla, dagsform etc är saker som påverkar våra fingrar. Ringens bredd är en annan sak som spelar in i hur ringstorleken upplevs, en bredare ring suger fast mer på fingret än vad en smal gör.

Våra händer ser också väldigt olika ut. Vissa har stora knogar och andra har mer kött på sina fingrar.

Under ett bokat besök i vår ateljé så provar vi ut ringstorlek utifrån den typ av ring Ni har tänkt Er.

Ni behöver dock inte ligga sömnlösa och fundera på om Ni valt rätt ringstorlek då vi har en fri justering av storleken under första året. Ni har alltså gott om tid att känna efter om era förlovningsringar är rätt i storlek efter att Ni hämtat dem.

Ungefär 1 av 3 får justera sin ring i storlek och det beror inte på någon felmätning utan helt enkelt på att vi är människor!

Ni är varmt välkomna att boka ett besök i min ateljé eller onlinemöte för att köpa förlovningsring, tillsammans skapar vi era unika drömringar med kvalité i fokus!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *