Bröllopsdag

Er bröllopsdag är en högtid och en dag att påminna varandra om varför Ni gifte er. Se till att fira dagen och spendera den tillsammans!

Det finns många olika sätt att fira sin bröllopsdag, det kan vara genom en fin middag tillsammans, kanske en resa som skapar nya minnen eller så kan dagen firas med en fest!

Vissa par ger par varandra en gåva varje bröllopsdag. Exempelvis kan man låta varje årsdags gåva följa temat för benämningen av årsdagen. En annan variant är att ge exempelvis ett smycke som går att uppdatera med en ny sten varje år.bröllopsdagVi har själva designat ringarna Anniversary vilket är en form av årsringar där man bygger på med en ny ring varje år!

Dessa ringar går att beställa i 18 k vitguld, roséguld, gultguld samt platina. Varje år så uppdaterar Ni med en ring som är graverad med namnen på de olika årsdagarna, det går även att lägga till personlig gravyr eller stenar om Ni önskar.

bröllopsdagar

Vet Ni förresten vad Er senaste bröllopsdag har för namn? I listan nedan kan Ni leta upp namnet!

Att varje bröllopsdag har ett namn är en tradition med gamla anor, på mitten av 1700-talet så började vi i Sverige att fira bröllopsdagar. Till skillnad från idag så firades ofta bröllopsdagen i den kyrka paret gifte sig i och kallades för jubelbröllop. Bakgrunden till detta finner vi i festligheter som påven höll och som hade inspirerats av Bibelns judiska jubelår 1300.

Av alla bröllopsdagar som firas så är guldbröllopsdagen den som har hängt med längst!

Namnen på bröllopsdagarna är olika i olika kulturer, även i Sverige finns det en viss variation på benämningarna och ingen officiell lista med bröllopsdagarnas namn.

1Bomullsbröllop
2Pappersbröllop
3Läderbröllop
4Blomsterbröllop
5Träbröllop
6Sockerbröllop
7Yllebröllop
8Gummibröllop
9Linnebröllop
10Tennbröllop
11Stålbröllop
12Sidenbröllop
13Spetsbröllop
14Elfenbensbröllop
15Kristallbröllop
20Porslinsbröllop
25Silverbröllop
30Pärlbröllop
40Rubinbröllop
45Safirbröllop
50Guldbröllop
55Smaragdbröllop
60Diamantbröllop
65Krondiamantbröllop
70Stenbröllop
75Järnbröllop

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *