Alliansring – vad är en alliansring?

Alliansringen är en modell av ring där flera stenar sitter på en rad. Det kan vara diamanter eller färgdstenar i olika former.

Alliansringen är en populär ring att bära som förlovningsring eller vigselring och kommer i många olika utföranden. På engelska kallas alliansringen för eternity ring eller eternity band och ska symbolisera den eviga kärleken mellan två personer.

Alliansringen kan även ges som en gåva för att minnas exempelvis årsdagen av ett guldbröllop eller kanske som pushgift (mammagåva) till mamman vid födseln av ett barn.

Helalliansring eller halvalliansring?

En alliansring kan ha stenar infattade hela vägen runt eller på en del av ringskenan.

Vad är en alliansring
Valet mellan en halvalliansring och en helalliansring kan göras av praktiska skäl men även för att matcha den budget Ni har för Er ring.

Antalet stenar i en halvalliansring beror på ringstorlek, storlek på stenar samt modell. Oftast vill man ha stenar som täcker lite mindre en halva ringen det vill säga det som uppifrån sett syns.

Fördelen med en halvalliansring är att denna är enklare att justera i storlek i framtiden om det skulle behövas. Det går dock även att justera de flesta typer av helalliansringar i storlek men det är ett betydligt mycket mer komplicerat ingrepp.

Olika typer av alliansringar

Det finns en mängd olika typer av alliansringar och vi anpassar dem helt utifrån era önskemål samt budget.

Helalliansring
Det går dels att välja mellan olika former på diamanter och ädelstenar men det finns även flera olika sätt att fästa stenarna.

Valet av infattning, antal stenar samt formen på stenarna påverkar utseendet på just din unika alliansring.

Olika typer av alliansringar är även olika att bära när det kommer till hur känsliga de är samt hur stor risken är att ringen fastnar i kläder och liknande.

Alliansring
Det är viktigt att välja en alliansring som passar just din livsstil!

Vikten av en duktig juvelfattare vid alliansring tillverkning

Hur stenarna är fastsatta eller infattade som vi kallar det är a och o i en alliansring. Denna del i tillverkningen av ringen görs av en juvelfattare, en specialist på att fästa stenar i smycken.

Kvalité alliansringar
Exempel på olika kvalité av infattnings arbete

När en diamant eller ädelsten fästs så vill man täcka så lite som möjligt av stenen men samtidigt så mycket så att den sitter säkert. Detta är en hårfin avvägning!

Vi anlitar Sveriges enda juvelfattare med mästarbrev, Magnus Svärd, för infattningen av ädelstenar och diamanter i våra smycken.

Hans kunskap gör det möjligt för oss att alltid leverera alliansringar med högsta klass på infattningsarbetet!

Vilket material för alliansring ska jag välja?

Vi tillverkar alliansringar i 18 k rödguld, vitguld, roséguld, platina och palladium.

Vilken ädelmetall du väljer är självklart en smaksak!

Att välja alliansring

Våra alliansringar är stycktillverkade utifrån era önskemål vilket gör att ni själva kan vara med och påverka precis hur Er alliansring ska se ut.

Under ett bokat besök i vår ateljé så visar vi de olika metallerna och berättar mer om dess olika egenskaper.

Se våra alliansringar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *