Guldsmed i Stockholm

Guldsmed i Stockholm

tillverkning diamantring stockholmEnda sedan min farfar började som guldsmed Stockholm 1943 så har traditionen förts vidare. I min släkt så har det funnits guld och silversmeder i generationer ända sedan 1806. Idag så är det jag (Jenny Fors Gentele) och min far Anders Fors som är aktiva guldsmeder i Stockholm i vår familj. I vår verkstad är många av de verktyg som vi använder när vi tillverkar smycken desamma som min farfar Haldor Fors har använt. Att besöka en guldsmedsverkstad idag skiljer sig inte så mycket från för 100 år sedan. Jag är stolt över att vara guldsmed och ha ett av de äldsta och bäst bevarade hantverksyrkena i världen.   guldsmed mästarbrev

 

Tala direkt med en guldsmed Stockholm

Det finns en mängd butiker som säljer smycken både på nätet och ute på stan. Det som är viktigt att komma ihåg är att alla de som säljer smycken inte själva är guldsmeder. Är du intresserad av att köpa ett smycke? Se till att den du talar med har rätt kunskap att hjälpa dig. Hör dig för om den du talar med själv är guldsmed, har personen gesällbrev/mästarbrev?

Guldsmed med mästarbrev i Stockholm

Hos oss så får du alltid tala direkt med mig som guldsmed, min erfarenhet gör att jag kan guida dig rätt i valet av smycke. Mitt gesällbrev och mästarbrev är ytterligare försäkran om min kunskap inom yrket. Har du några frågor kring ädelmetaller, ädelstenar eller något annat som rör guldsmedsyrket så är jag säker på att jag kan ge Er svar.

Guldsmed och smyckesdesigner

Under åren som gått så har jag valt att vidareutbilda mig både inom guldsmedsyrket men även inom smyckesdesign. Genom CAD program så ritar jag upp mina idéer för att få fotorealistiska bilder. Det är även CAD jag använder under inspirationsmöten med mina kunder för att rita upp deras drömsmycken. För mig är detta ett fantastiskt verktyg som gör att jag som guldsmed kan kombinera hantverket med ny teknik samtidigt som kommunikationen med mina kunder blir enklare.

unika smycken stockholmInspirationsmöte med guldsmed i Stockholm

Kanske letar du efter en förlovningsring eller vigselring men har inte hittat riktigt den rätta. Då är ett inspirationsmöte med mig perfekt! Jag börjar med att höra mig för om vad du önskar för typ av ring, vilket material du tänker dig och vad du har i budget. Vi tittar sedan lite på våra attrappringar och provar ut lämplig ringstorlek, bredd, stenstorlek etc. Utifrån det vi pratat oss samman om så ritas sedan din ring upp i CAD.    

Våra smycken

Alla våra smycken stycktillverkas utifrån kundens önskemål och de modeller Ni finner på denna sajt ska därför ses som inspiration till just ditt drömsmycke. På detta vis så får ni vara med och designa Er egen vigselring, förlovningsring eller smycke.guldsmed stockholm diamantring  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *