Förlovningsring med prinsess slipad diamant

vacker solitärring

En prinsesslipad diamant är fyrkantig till formen och det är en av de mest populära slipningarna att använda i förlovningsringar och vigselringar.

Det är en i sammanhanget relativt ny slipform som funnits tillgänglig för konsumenten sen 60-talet.

Formen på den prinsesslipade diamanten är idealisk ur diamantens ursprungsform vilket gör att det blir mycket lite spill vid slipningen av prinsesslipade diamanter.

Detta gör att en prinsesslipad diamant rent generellt ligger något lägre i prisklas s i jämförelse med exempelvis en briljantslipad diamant.förlovningsring-prinsesslipade-diamanter

Förlovningsring med prinsess slipad diamant – kvalité

Precis som vanligt så förespråkar jag att hålla kvalité som en röd tråd i tillverkningen av en förlovningsring. Detta gäller självfallet även förlovningsringar med prinsesslipade diamanter.

Dels är det viktigt att ha en diamant som har bra färg, renhet och slipning. Det är nämligen avgörande för att diamanten ska få de egenskaper som vi söker.

Utöver detta så är det viktigt att ädelmetaller, hantverk och design håller en hög kvalité.

Din förlovningsring med prinsesslipad diamant ska inte enbart vara vacker utan den ska även tåla att användas i många år framöver.

En kompromiss med kvalitén kan därför i längden stå dig dyrt.

Olika typer av förlovningsringar med prinsesslipade diamanter

En förlovningsring med prinsess slipad diamant kan se ut på en mängd olika sätt.

Kanske är den en enstensring med prinsesslipad diamant som du drömmer om eller kanske en alliansring?

Hos oss är det inga problem att finna det du söker då vi skapar alla våra ringar på beställning utifrån kundens önskemål samt budget.

Viktigt att tänka på i valet av ringmodell är din stil men även livsstil. En ring som du ska bära dagligen bör anpassas till hur din vardag ser ut för annars kan ringen bli något som blir ett problem för att den är i vägen eller liknande.

Som guldsmedsmästare kan jag vägleda dig i alla de val som behöver göras innan ett beslut kan tas.

För att minimera risken för missförstånd när det gäller designen så använder jag mig av CAD vilket ger fotorealistiska bilder på din förlovningsring med prinsesslipad diamant innan den har tillverkats.

På så sätt kan vi vara säkra på att vi förstått varandra!

förlovningsring med prinsess slipad diamant

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *