Visar 1–9 av 34 resultat

Alliansringar, välj design här!

Är det dags för förlovning och ni har tittat lite på olika typer av alliansringar som förlovningsring? Hos oss finner ni en mängd olika typer av alliansringar och Ni får själva vara med och designa Er ring. alliansringar

En alliansring är en ring med flera stenar, exempelvis diamanter, som sitter infattade i en rad. Denna typ av ring har varit populär sedan 30 talet och är idag en av de vanligare typerna av förlovningsringar och vigselringar.

Vanligtvis har en alliansring fler än fem stenar, oftast är det diamanter men det kan även vara andra ädelstenar. I de fall där man har andra ädelstenar än diamant i sin alliansring så är det viktigt att de har tillräcklig hårdhet och tål att användas dagligen. Vi är utbildade inom gemmologi och kan därmed hjälpa Er i valet av ädelstenar i Er alliansring.

Det är vanligast med briljantslipade eller prinsesslipade diamanter i en alliancering men vi kan erbjuda alla tänkbara slipformer.

Innan alliansringar blev populära i Sverige så användes främst släta guldringar som förlovningsringar och vigselringar. Men sedan denna typ av diamantring tog ett kliv in så har de blivit otroligt populära!

Våra alliansringar

Det finns en mängd olika typer av alliansringar så som fadeninfattad alliansring, kanalinfattad alliansring, kloinfattade, pavéinfattade, alliansringar fattade med riven kant och charnerinfattade. Något alla våra alliansringar har gemensamt är att de utstrålar exklusivitet och kvalité!

Alla dessa modeller fungerar utmärkt som vigselringar eller förlovningsring och vi tillverkar dem i vitguld, rödguld, roséguld samt platina. Väljer Ni en alliansring som förlovningsring så är det även bra att tänka på eventuell vigselring som skall passa till, vi kan ge förslag på kombinationer med enstensringar och andra ringar som fungerar bra tillsammans.

Alliansringar med era önskemål och kvalité i fokus

Vårt fokus ligger alltid på att tillverka alliansringar som håller en gemomgående hög kvalité när det gäller allt från diamanter/ädelstenar, material, hantverk samt infattning av stenar. Våra diamanter är som standard av kvalité TW,VS eller högre om kunden önskar det. Samtliga stenar vi arbetar med har även en hög kvalité när det gäller slipning.

De alliansringar vi tillverkar skickas till juvelfattarmästare Magnus Svärd för infattning av stenarna. Magnus är den enda juvelfattaren i Sverige med mästarbrev och håller en extremt hög kvalité genomgående på infattning av ädelstenar och diamanter i alliansringar.

Vi tar inga genvägar när det gäller hantverket eller materialen vilket gör att en alliansring från oss kommer vara ett vackert och gnistrande minne att bära med Er.

Unik alliansring

Har Ni idag en förlovningsring och önskar en alliansring som vigselring så anpassar vi den utifrån Er befintliga ring så att de matchar varandra.

Tveka inte att skicka en förfrågan, vi tar gärna fram förslag utifrån era önskemål så att resultatet blir en ”skräddarsydd” förlovningsring! Det ni finner här är endast en liten del av vad vi tillverkar och vi har samlat dessa alliansringar på nätet för att inspirera Er.

Önskar Ni en speciell design av alliansring så tar vi fram förslag utifrån era önskemål genom att rita upp förslag i CAD. Kanske har Ni en ring som ni har svårt att finna en alliansring som passar till, vi skräddarsyr din alliansring utifrån den befintliga ringen så de passar perfekt!